Program Oslavy Zničení Prstenu.

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Oslava Zničení Prstenu  20. března, 2017 | 2 433x prohlédnuto.

Vážení a milí obyvatelé Středozemě,

již za týden se pro Vás otevřou sály ZŠ Kořenského, Praha 5, Pozvánku s vyznačenou cestou k místu oslavy a dalšími informacemi naleznete zde:

>>> http://tolkien.cz/?p=3238 <<<

Nyní ku potěše nedočkavců posíláme kompletní harmonogram Oslavy zničení Prstenu:

PÁTEK PROGRAM OSLAVY
17:30 Otevření školy
18:45 Přivítání hostů a zahájení Oslavy zničení Prstenu
19-20:00 CONCERTING HOBBITS – „Hobit“ (Mittalmar)
20:15 – 21:45 „LESNÍ BYTOSTI PŘÍTULNÉ I HROZIVÉ“ (Františka Vrbenská)
SOBOTA
8-8:45 SPOLEČNOST PŘÁTEL DÍLA PANA J.R.R.TOLKIENA – „Historie a současnost“ (Jixipen)
9-10 KOSTARIKA A NIKARAGUA, CESTA TAM A ZASE ZPĚT! (Silnar)
10:15-11:15 „O ZPŮSOBECH BYDLENÍ NEJEN VE STŘEDOZEMI“ (Lura)
11:30-12:30 HOBITOSLOVÍ – „Geografie“ (Irith Zimostrázová)
12:40-13:40 „NE TAK DOCELA KONCERT“ (Lennonka)
14-16 PIKNIK
16:15-17:15 „MLUVÍCÍ ŠUTR“ (Odie, Gilnar + Zurg)
17:30-18:30 „SYMBOLIKA HVĚZD“ (Daniela Binderová)
18:45-19:30 „ASTROLOGIE PRO ZEMI, ARDU A JINÉ PLANETY“ – ochutnávka (Darth Zira)
cca 19:30-20:30/21 Průvod k Orodruině
21:15-22 TOMBOLA
22-… „TOLKIENOVSKÉ ZPÍVÁNÍ“ (kolektiv)
Neděle
9-10 POHÁDKOVÝ BUDÍČEK (Lerin, Mira, Fallon)
10:15-11:45 MÁŠA VRÁNA SÚRENDIL A JEJÍ HUDEBNÍ NÁSTROJE ;-)
12:00 Ukončení oslavy



ANOTACE:
„ASTROLOGIE PRO ZEMI, ARDU A JINÉ PLANETY“ (Darth Zira)

Na co všechno si dávat pozor, pokud sestavujeme horoskop? Mohla by vůbec pozemská astrologie fungovat mimo Zemi? Za jakých podmínek ano a za jakých ne? A jak by se sestavovaly horoskopy na Ardě?

„TOLKIENOVSKÉ ZPÍVÁNÍ“ (kolektiv)
Pojďme si společně zahrát a zazpívat čistě středozemskou hudbu! Od poeťáků přes falešňáky až po jednotlivé interprety! Vezměte nástroje, zpěvníky a jdeme na to! Máte-li ještě k tomu píseň, co zcela zaručeně ještě v kuloárech nezazněla, určitě přineste s sebou ;-)

„NE TAK DOCELA KONCERT“ (Lennonka)
Na Oslavu zničení se podle mého hodí spíš uvolněnější uspořádání, takže uvítám, když se chopíte svých nástrojů a přijdete si se mnou ty moje písničky zazpívat. Přinesu zpěvníčky s texty a akordy, a kterým písním dáme zaznít, rozhodujete hlavně vy.

„O ZPŮSOBECH BYDLENÍ NEJEN VE STŘEDOZEMI“ (Lura)
Povíme si něco o feng-šuej a nejen o tom, nahlídneme bydlení jako vztah k sobě a k okolí, naťukneme téma podvědomí, psychologie, kultury a historie ve vztahu k bydlení. Prostě takové zamyšlení nad tím, jak se bydlelo, jak se bydlí a jak bydlíme my.

„LESNÍ BYTOSTI PŘÍTULNÉ I HROZIVÉ“ (Františka)
Proč se lidé v dávných – i nedávných -časech báli hvozdů? A kdo všechno v nich sídlil? Projdeme Evropou, maličko nakoukneme i do exotičtějších krajů a povíme si strašidelné příběhy…

KOSTARIKA A NIKARAGUA, CESTA TAM A ZASE ZPĚT! (SIlnar)
Přijďte se pokochat obrázky a poslechnou příběh výpravy, jejíž začátek provází seznamování se s cizí kulturou. Pokračuje cesta džunglemi plnými rostodivných tvorů a rostlin (včetně velkého množství pavouků). Nechybí ani divoké přemísťování se po rozvodněné řece. A samozřejmě, celé by to nebylo o ničem, kdyby se nepřejelo jezero a nevystoupalo na nějakou tu sopku.
PS: Za počasí neručíme!

„SYMBOLIKA HVĚZD“ (Daniela Binderová)
V této přednášce se dozvíte něco hvězdné symbolice, jejím vývoji a vzájemných vlivech u některých národů Středozemě v průběhu tří věků tak, jak je možné ji vyčíst z náznaků v Tolkienových dílech. Víte, kde se vzaly a co znamenají hvězdy na Arwenině zástavě, na Andúrilu nebo na dveřích do Morie?

HOBITOSLOVÍ – „Geografie“ (Irith Zimostrázová)
Třetí ze série přednášek o hobitech a všem, co se hobitů týká. Tentokrát se podíváme na zoubek geografii. A to geografii nejen Kraje, ale i všech oblastí, kde hobiti žili. A hlavně se zaměříme na to, jak tam žili. Jaký tam byl průmysl? Co zemědělství? A co takhle měna, čím hobiti platili? Přijďte a dozvíte se!

SPOLEČNOST PŘÁTEL DÍLA PANA J.R.R.TOLKIENA – „Historie a současnost“ (Jixipen)
O historii, přítomnosti ale i budoucnosti Czech Tolkien Society bude mluvit osoba nejpovolanější – Správce a jeden z dlouholetých členů Společnosti. Dozvíte jak to celé vzniklo, co všechno Společnost kdy pořádala, jak to tam kdysi vypadalo a možná i zjistíte, co se chystá dál. Chcete-li se dozvědět víc o lidech, kteří pro vás mimo jiné připravili celou tuto Oslavu, jste srdečně zváni!

CONCERTING HOBBITS – „Hobit“ (Mittalmar)
Druhé a zároveň poslední neautorské vystoupení hobitů z Mittalmaru. Nejsme bardi, ale hobiti. Vlastních písní máme jen pár, ale ty dnes neuslyšíte. A co vlastně uslyšíte? Soubor známých písní přetextovaných tak, aby vyprávěly příběh Bilba a jeho Cesty tam a zase zpátky. Těšit se můžete na Lobeliinu lamentaci o stříbrných lžičkách, na poznatek, jaký rým se nám podařil vymyslet na slovo Sméagol či na první (a poslední) lyrickou píseň v tomto i jakémkoliv jiném pásmu. Zpěvníky opět k dispozici!

„MLUVÍCÍ ŠUTR“ (Odie, Gilnar + Zurg)
Nedbale elegantně dezorganizovaná skupina, hrající hudbu britských ostrovů s lehkou příměsí popkulturních referencí. Participace publika možná, avšak nevynucovaná, atmosféra vždy pohodová.

BAZÁREK: po celou dobu konání akce.
„Leží vám doma nevyužité kostýmy či doplňky? Myslíte, že by si ještě zasloužily vyrazit do světa? Oprašte je a vypravte do nového života prostřednictvím kostýmového bazárku. /// Technické info: prosím, přivažte či přišijte na každý kus cedulku s cenou a vaším jménem či přezdívkou. (Pokud nestíháte, budou prázdné lístečky a další potřeby k dispozici na místě.)“

MALÝ STŘEDOZEMSKÝ VÝTVARNÝ KOUTEK:
Rádi kreslíte či malujete? Chcete si vyzkoušet finty zkušených ilustrátorů Středozemě? Tvůrci z Minas Maenas jsou vám k službám ve volném čase Oslavy a rádi se budou věnovat každému, kdo projeví zájem.

Rovněž posíláme veškeré další informace:

S sebou si určitě vezměte přezůvky (jinak budete chodit bosky), hrníček (k dispozici bude varná konvice a nějaké ty čaje), zpěvníky, hudební nástroje, lampióny a přezůvky. Přespání na místě je možné (tedy si opravdu nezapomeňte náležité vybavení, hrníček a přezůvky). A můžete přibalit nějaký ten příspěvek do TOMBOLY (pěkné/zajímavé/užitečné věci, co vy již nepotřebujete a jinému mohou udělat radost).

Po úspěchu dalšího pikniku a množství Vašich úžasných příspěvků, budeme v této tradici i nadále pokračovat. Každý, kdo se chce pikniku zúčastnit, nechť sám donese minimálně tolik jídla, kolik sám hodlá spořádat (a pokud možno též podobné kvality jako by sám rád jedl ;) ), raději o něco více. Hlavním piknikovým časem bude pravděpodobně sobotní odpoledne či večer (ještě upřesníme), kdy donesený proviant rozložíme na stoly/ubrusy na podlaze a pan Bilbo slavnostně zahájí společné hodování. Nicméně neorganizovaně může piknik probíhat celý víkend.

Příspěvek na pronájem školy: cca 150,- Kč (co zbude, investujeme do čajů a pohoštění; o opačné variantě odmítáme uvažovat – takže přijďte v hojném počtu ;-) )

Ještě připomínáme, že akce se koná v základní škole, je tedy nutné respektovat zákaz požívání návykových látek v budově.

Klást dotazy či hlásit svou účast můžete na adrese: fallonthewhite@seznam.cz

Těšíme se na viděnou
Fallon a Veronika

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář