Neočekávaná překvapení aneb V Hobbitovi možná dojde i na sex

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Film  18. července, 2011 | 4 003x prohlédnuto.

Z Laskavým svolením Autorky Anežky Michnové, přebíráme článek z facebookového projektu Fantazeen zabývajícího se fantasy ve všech podobách.

S velkou pompou a očekáváním se na svět dostávají první informace z adaptace další Tolkienovy knihy – Hobita. Původním režisérem filmu The Hobbit byl Guillermo Del Toro (Blade 2, Hellboy, Faunův labyrint). Vybral si ho sám producent Peter Jackson, avšak Toro po dvou letech z finančních důvodů od projektu odstoupil a režie se ujal producent filmu a režisér tolkienovské trilogie Pán prstenů Peter Jackson.

Kamery se na Novém Zélandu po mnoha peripetiích a odkládání konečně rozjely 21. března tohoto roku. Peter Jackson založil na Facebooku stránku, kam nahrává novinky a zajímavosti z natáčení (http://www.facebook.com/TheHobbitMovie?sk=wall). Podle tiskové zprávy z počátku natáčení se můžeme těšit na 3D film, vyrobený „za použití nejnovějších technologií“.

Je veřejným tajemstvím, že natáčení na Novém Zélandu není takovou samozřejmostí, jak by se mohlo podle tvrzení tvůrců zdát: server ihned.cz na konci října minulého roku informoval, že novozélandská vlády chce kvůli natáčení měnit zákoník práce, což podle agentury Reuters vyvolává protichůdné reakce u obyvatelstva. Celý problém vznikl po bojkotu filmu ze strany filmových odborů. Společnost Warner Bros. v polovině října oznámila, že uvažuje o přesunutí natáčení z Nového Zélandu. Vláda vyšla firmě vstříc a rozhodla se pro změnu zákonů. Hobbit nakonec svou cestu tam a zase zpátky uskuteční na Zélandu. Příznivci kouzelné novozélandské přírody si přijdou na své, a ostatní… uvidí se příští rok.
V roli mladého Bilbo Pytlíka se představí Martin Freeman (v poslední době známý ze seriálů Sherlock nebo Boy Meets Girl; jeho nejslavnější rolí je Arthur Dent ze Stopařova průvodce po galaxii). Zda vypadá jako mladší Ian Holm, který hrál Bilba v trilogii LOTR, můžete posoudit na této fotce.
baggins
Martin Freeman a Ian Holm. Foto:www.heraldsun.com.au

Z obsazení dalších herců a hereček lze odhadnout, že na scénu se vrací Gandalf (Ian McKellen), ale i Legolas (Orlando Bloom), Galadriel (Cate Blanchett) a Frodo Pytlík (Elijah Wood).

Film Hobbit, natáčený podle knižní předlohy J.R.R.Tolkiena, je rozdělen do dvou dílů. První s podtitulem Neočekávaná cesta (narážka na první kapitolu Neočekávaný dýchánek) vyjde v roce 2012, druhý (Cesta tam a zase zpátky) o rok později. Podle obsazení posledních tří jmenovaných (Legolas, Galadriel a Frodo) nelze očekávat, že by se scénáristé drželi originálu, spíše je otázkou, nakolik bude filmu jejich intervence prospěšná či nikoli. K provokativnímu podtitulku dospěla autorka tohoto textu na základě obavy, jakým neočekávaným směrem vrhnou děj filmu postavy, které s pohádkou o hobitovi a třinácti trpaslících nemají nic společného.

Na internetu kolují rozporuplné informace, o čem vlastně druhý díl Hobbita bude. Některé zdroje (ČSFD) tvrdí, že Cesta tam a zase zpátky má být zasazena až za děj knihy Hobit a má vycházet například z dodatků k Návratu krále, aby se tak vytvořil plynulejší přechod k Pánu prstenů. Jinde se ale objevuje rozhodnutí Petera Jacksona, že i druhý díl Hobbita bude vycházet předlohy. Potom je ovšem nejasné, co tam bude dělat takový Frodo dvacet sedm let před svým narozením? A nebudou hrát Orlando Bloom a Cate Blanchett trpaslíky (například Bifura a Bombura) – vzhledem k tomu, že podle seznamu herců patří oba mezi patnáctku nejdůležitějších postav…?
trpaslíci
Bofur, Bombur & Bifur – kterého z nich si zahraje Orlando Bloom?
foto: http://media.movies.ign.com/media/492/492768/imgs_1.html

Zdroje:
http://www.csfd.cz
http://www.kfilmu.net
http://www.facebook.com/TheHobbitMovie?sk=wal
http://life.ihned.cz/c1-47578480-kvuli-nataceni-hobita-se-na-novem-zelandu-narychlo-meni-zakonik-prace

1 komentář

KDOSi
 1 

Ve filmu bude vyprávět Bilbo Frodovi svůj příběh

17. března, 2012 v 09:08

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář