OSLAVA BILBOVÝCH A FRODOVÝCH NAROZENIN 2010

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Nezařazené  3. září, 2010 | 2 732x prohlédnuto.


Vážení, velevážení, jako již tradičně, i letos se uskuteční Oslava Bilbových a Frodových narozenin v září, tentokráte 24.-26.9. 2010.

Místem konání:
MAPA

je loňské ověřené místo v Hradových Střímelicích č.p. 22 (mezi Ondřejovem a Sázavou).

Zváni jsou všichni TOLKIENISTI a OSTATNÍ příznivci Fantasy kteří mají náladu se zúčastnit tradiční veselice pořádané k poctě NAROZENIN pana Bilbo Pytlíka a jeho synovce pana Frodo Pytlíka.

Nicméně kvůli přípravě akce by bylo milé, aby účastníci poslali informace o tom že se objeví na e-mail:

FallonTheWhiten zavináč seznam.cz

Tedy o tom kolik jich bude a kdy asi tak dorazí.

Doprava:
Autobusem do zastávky “Stříbrná Skalice,Hrad.Střimelice” (takto to musíte zadat IDOSu a najde vám spojení), potom vyhledejte telefonní budku (měla by být kousek před vámi směrem od Ondřejova) za ní se vydejte cestou na severozápad (od Ondřejova doleva) a dívejte se doprava – měli byste nás najít. Ve vesnici je jenom jedna zastávka, na které staví autobus číslo 490 na trase Strančice-Mnichovice-Hrusice-Ondřejov-Kostelní Střímelice-Hradové Střímelice-Stříbrná Skalice. K tomuto autobusu se dá dostat z Depo Hostivař autobusem 383 nebo 393 do Ondřejova nebo vlakem z Prahy hl.n. (Vršovic, Strašnic,…) do Strančic. Bus by měl čekat na vlak a je to z důvodu dopravní zácpy obecně nejrychlejší varianta.

S využitím pěších přesunů je možné jet autobusem do Ondřejova a poté pěšky necelé 3 km až na místo po silnici nebo lesem. Dle slov těch, co to takto absolvovali je cesta triviální a stačí mapa vytisklá z internetu.

Pro milovníky vlaků je nejbližší vlaková zastávka ve Stříbrné Skalici nicméně většina vlaků má přestup v Čerčanech a od vlaku je cesta značně do kopce.

Autem se dostaňte do Hradových Střímelic (zřejmě přes Ondřejov) a vyhledejte onu telefonní budku – a opět onou cestou-necestou. (nebojte, je to průjezdné i s nižším podvozkem, je to taková vesnická silnice)

Je vysoce pravděpodobné, že se bude dát dovolat Lešimu na mobil 606 487 658, a ten vás pak může navigovat, nebo uspořádat záchrannou expedici, totiž někde vás vyzvednout autem – to ideálně v Ondřejově.

Jenom pozor zvláště pro nemotorizované – nepopleťte si Hradové a Kostelní Střímelice!

Ubytování:
V domě je velká místnost s krbem, kde se bude pořádat akce a je v ní možno velmi pohodlně spát, půda, kde je chladněji až chladno, jedna místnost pro cca 6 lidí, kam se můžou uložit choulostivější jedinci, kteří chtejí jít dříve spát a několik zcela oddělených menších místností, které bývají tradičně rezervovány pro jedince s malými dětmi (či pro ty, kteří si to zamluví jako první :-) ). Chcete-li tedy přijet s dětmi či potřebujete zvláštní ubytovací režim, nahlašte nám to prosím předem a jistě se domluvíme. Dá se počítat s tím, že nebudete spát ve stanu. Pro ty, co touží spát ve stanu – ano, je to možné, ale předem nám to prosím ohlašte kvůli rezervaci místa na zahradě, též se dá spát pod širákem a v případě deště pod stříškou (na zemi jsou piliny a jiný bordel a je to pro omezený počet lidí). Neprší ani na zápraží. Ale to už slušného hobita nenapadne – ten touží po místnosti s krbem. Počítejte jen s tím, že vaše bagáž bude na půdě a dole se bude pouze fungovat a spát (a vaše spacáky ráno zase pošleme na půdu).

Toaleta, koupelna dokonce s teplou vodou (jedna pro všechny!) je v domě stejně tak jako menší kuchyňka, v níž je možné uvařit čaj, jinak bude spíše rezervována pro přípravu hostiny.

Cena:
30 Kč základní vstupné na akci jako takovou, 90 Kč hostina, +10 Kč pro ty, co se předem nepřihlásí, -20 Kč pro řádné členy Společnosti (lze se stát i na místě), -20 Kč pro ty, co předem ohlásí a dovezou na místo něco vhodného zajímavého pro hostinu (bábovka, štrůdl…). Cena může být mírně upravena – jednou z alternativ hostiny je grilované maso, pak by se zvlášť počítala základní cena hostiny, která by byla ponížena a zvlášť naopak maso. Pro výrazné masožravce by pak cena mohla být celkově vyšší (ale zase by se dosyta najedli masa :-) ), pro ostatní třeba i nižší než uvedená.

Co byste si měli vzít s sebou?
Nezapomeňte: hrníček, mističku, lžičku, jídlo na pátek a sobotu přes den (v neděli se pravděpodobně tradičně budou dojídat zbytky hostiny a ještě zbyde), spacák, karimatku

Může se hodit: dobré boty, pláštěnka, teplé oblečení (plášť nebo deka), tužka a papír, pochodně, lampiony a jiné zkrášlující předměty, bude-li hostina v „grilovacím“ stylu, bude venku

Kdo chce co nejlépe uspět v soutěži o Bilba, může si vzít též genealogii hobitů, tabulky tengwaru, cirthu a angerthasu, slovník quenya jako i ostatních středozemních jazyků, plavky, ručník, pletací jehlici, krabičku poslední záchrany (dýmku, dýmkové koření, křesadlo a Prsten), stříbrné lžičky pro tetu Lobelii a Atlas hub. Elfům stačí plavky, ručník a pletací jehlice (slovník Temné řeči by asi ani neotevřeli a dýmku nekouří, tak proč by se s tím nosili). Hobitům většinu věcí nemusíme ani připomínat a místo ostatních si stejně vezmou jídlo. Stopařům bude jako vždy stačit pouhý ručník a všem ostatním ta tužka a papír (sebevědomí nešikové upotřebí ručník, ale do této kategorie se stejně nikdo sám nezařadí). Pro skřety bude dost hostů takže stačí když si vezmou lovecké náčiní.

Předpokládaný program:
Jako již tradičně doufám hodně zpěvavý – zpěvníky Poetického společenstva jakož i rozličné hudební nástroje s sebou.
V sobotu upět tradiční soutěž o Bilba.
Co by to byla oslava bez tradiční sobotně-večerní hostiny.
Pokud sebou vezmete nějaké hry určitě nikoho nenaštvete a všichni si rádi zahrají třebas Fantasy Bang nebo Mančkiny.

Přihlášky:
Já vím, že to je v tomto mailu již podruhé, ale kvůli jídlu a hře bychom od vás potřebovali přihlášku:
Na mail: FallonTheWhite@seznam.cz
Údaje:
Kdo přijede případně koho berete s sebou
Zda jste velcí masožravci kvůli množství masa (můžete uvést i „specializaci“ :-) )
Co se týče hry prosím o maličký dotazníček:
– Chci se zúčastnit soutěže o Bilba: – vůbec – jako pomocný organizátor – jako řadový hráč
– Preferuji aby hra byla: – pouze v okolí domu – v oblasti Hradových Střímelic či velmi blízko k nim – i ve vzdálenějším okolí (více chození)
– Zaměření hry (i více možností): – vaření – vědomostní – zručnostní – soutěžní (menší soutěže přímo mezi hráči) – chodící – šermovací – zjišťovací – kreativní – ???
(i ti, co se nechtějí hry účastnit, mohou například chtít, aby byla hra pouze v okolí domu)

Na příjemné shledání se všemi novými i starými přáteli se těší:

za SPDPJRRT: Fallon a ostatní organizátoři

Tags: , ,

2 komentáře

 1 

Dobrý den,¨
bude ještě podobná akce se opakovávat? Díky. Jen jsem pro jakoukoli akci v Hradovích Střimelicich.

23. června, 2019 v 12:29
 2 

Yulia: jasně že se bude opakovat a pravděpodobně i na stejném místě :-)

3. července, 2019 v 21:18

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář