Minas Tirith – číslo 0

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Minas Tirith  23. ledna, 1995 | 3 147x prohlédnuto.

Knihy

Mladá fronta jako by se zhluboka nadechla a vychrlila před Vánocemi hned tři knihy mající souvislost s J. R. R. Tolkienem:

  • Svět JRRT – drahá a výpravná publikace obsahující na šedesát obrázků sedmi známých ilustrátorů. Všech pět tisíc výtisku je již téměř rozebráno a ekonomové si jistě mnou ruce a přemýšlejí, kdy udělat dotisk.
  • Hobit – tak a už máme skoro kompletního Tolkiena v jednotném vydání. Mlada Fronta moudře ponechala Vrbův překlad a vynechala Šalamounovy obrázky. Místo nich se můžete těšit originálními Profesorovými kresbami, některými dokonce v barvě.
  • Temnější než temno – vyšlo i další dobrodružství pro hru Pán prstenů. Pro nedostatek financí je toto jediné, co vám o tom můžu říci.


Dracon

  • Známý síťový guru Hynek Med obdržel na Draconu za své zásluhy půvabný hrníček se svým skutečným jménem XMEDH 02. Do nápisu se bohužel vloudila přebytečná mezera, takže si Hynek bude muset všech svých dvaapadesát e-mailových adres opravit.
  • Slibujeme, že se příští Kongres pokusíme udělat trochu lidštější, ale vzývat v elfím plášti Elbereth (jak chtěli někteří účastníci) mě nikdo nedonutí.
  • Zdá se, ze čas spláchl i deprese padnuvší na vedení Společnosti mezi Draconem a Vánocemi. Společnost tedy nebude rozpuštěna ze zdravotních důvodu, jak se původně plánovalo.


Internet

  • Konečně se podařilo zjistit internetovskou adresu na Manwëho. Své zprávy posílejte na: manwe@valmar.valinor.arda.ea
  • Standovi Rygalovi, autoru přednášky o Mandosově spiknuti, doporučujeme použít program FINGER na Mandosovu adresu (namo@mandos.valinor.arda.ea). Zvláštní pozornost ať věnuje položce ‚plány:‘ – zdá se, že v ojedinělých případech mohou lidé v síních Mandosu prožít i delší čas, než se obecně soudí. Příjemnou zábavu.
  • Zavedení sítě Internet do Hobitína bylo opět odloženo, neboť zlobři znovupřetrhli kabel.


Bilbova cesta

  • Organizátoři se již trochu vzpamatovali z několikaměsíční vyčerpávající spolupráce s divadlem Minor při přípravě hry Bilbova cesta, jakož i z následného divadelního představení Hobita. Třasot rukou a zubu se pomalu uklidňuje a my se můžeme začít opatrně těšit na obsáhlou a výpravnou brožuru o hře.


Schůzky Společnosti

  • Pravidelné páteční schůzky pražského pelouchu byly opět obnoveny. Díky pochopení Katedry anglistiky a amerikanistiky jste vítáni každý týden od 15.00 do 17.00 v hlavní budově staroslavné Filosofické fakulty UK, Palachovo nám. 2, patro první, dveře č. 111.
  • V Brně se členové Společnosti schází v místech jim nejbližších, tj. v baru… pardon, v Akademickém klubu Ekonomicko-správní fakulty MU, v prvním patře nepřehlédnutelné budovy na Zelném trhu. Termín jako obvykle, v úterý od 18.00


Společenstvo – Klub JRRT

  • Pondělní setkání pražského Společenstva se poslední dobou stávají velmi navštěvované. Bylo by jistě zajímavé zjistit, jaký podíl na tom mají pravidelné dodávky oříšků od dlouholetého ne-člena Společnosti, Michaela Bronce. Vrcholu tato aktivita dosáhla na Mikuláše, kdy jich přinesl čtyři druhy. K mání byly i pralinky a piškoty, nicméně jsem nucen ve vší skromnosti poznamenat, že jako první zmizely moje meruňkové koláčky.


Oslava zničení Prstenu

  • Bylo by jistě hezké prohlásit, že se na její přípravě usilovně pracuje, nicméně pravdou je, že už jsme skoro přesvědčeni, že by se na ni pracovat mělo začít. Ačkoliv Priscilla Tolkienová účast již odmítla, bude toto setkaní patrně naší největší akcí. Zajisté s bohatým programem a nebetyčnou ostudou (těšit se mohou např. příznivci skupiny CHARISMA 22).


Ransomovská společnost

  • Zatímco vztah členů Společnosti ke skupině The Beatles je poněkud rozporuplný (ač býva některými Mirkami označován za úhelný kámen při hodnocení lidských kvalit každého jedince), zdá se, že britského spisovatele Arthura Ransoma mají rádi všichni. Vznikl proto Přípravný výbor Společnosti přátel díla pana Arthura Ransoma, který přijíma předběžné přihlášky. Podmínkou pro přijetí je spravné zodpovězení otázky: „Proč nosily Vlaštovky boty s gumovou podrážkou?“ Opakuji: „Proč nosily Vlaštovky boty s gumovou podrážkou?“ O dalším vývoji na tomto poli vás budeme informovat.


Výstava

  • Výstavy nestátních, neziskových a veřejně prospěšných organizací, která proběhla koncem roku v Praze, se kromě Společnosti přátel žehu a Margarínové asociace zúčastnila i naše organizace. Ve stánku Československého sci-fi fandomu jsme si nainstalovali plakát s Profesorem a rozdali jsme spoustu propagačních informačních letáků.


Kriminální činy členů Tolkienovy společnosti

  • Během hry Bilbova cesta ztratil Hynek Med lebku zástupce divadla Frieda. Má-li někdo z vás přebytečnou lebku, Hynek by ji jistě velmi uvítal, protože inzeráty v Annonci zatím úspěch nepřinášejí. Pokud by někdo z vás byl ochoten spáchat pro Společnost sebevraždu, bude odměněn doživotním plným členstvím.

Za správnost informací ručí Jirka Grunt a Spol.

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář