Pán prstenů 1992/3

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Pán Prstenů  21. září, 1992 | 3 114x prohlédnuto.

ARAGORNOVY PAMĚTI – 2


Pak jsme se už v klidu a pohodě probili do Lórienu, kde na nás čekala Galadriel s jídlem a pitím, čímž si cele získala můj žaludek. Slavnostně mi předala mou zástavu, že ji jako mám tahat všude sebou kvůli udržení bojového ducha, morálky a takové podobné kecy. Museli jsme doběhnout pro Sama s Frodem (druzí dva hobiti již padli), kteří prý byli spatřeni s ručníky a plavkami, jak odcházejí někam směrem k Jezerům smrti. Když jsme je odváděli, hrozně nadávali, že si nestihli pořádně zaplavat.

Když o tom tak s odstupem času uvažuji, neúspěch sil Dobra zapříčinily pouze tři chyby na naší straně, bohužel jsem je udělal všechny já. A první jsem udělal právě teď. Měl jsem se vykašlat na svědomí i na Gandalfa, zabít oba hobity a donést prsten do Orodruiny sám.

Stihli jsme se vrátit doprostřed nejprudší bitvy. Většina bojovníků odešla pro zásoby a Galadriel téměř sama hájila Lórien před nájezdy skřetů. Hobiti se někam uklidili a my se radostně vrhli do bitvy, v níž padl i král nazgulů. Ovšem hobity jsme již hledali marně. Patrně hra na Strukavce ztrácí ve dvou své kouzlo.

Až v noci. Ležel jsem téměř uprostřed nepřátelského tábora a ani nedutal. Vedle mě ležela jiná naše bojovnice, bohužel jsem nemohl zneužít situace, neboť některé věci nedokáží bez zašustění lístečku ani hraničáři. Čekali jsme na další útok našich, abychom mohli napadnou nepřátele z
nečekané strany. Kolem šustili skřetí a nazgulské hlídky, zvláště kousek pod námi dělala jedna hrozný hluk. Když se dokonce začala bavit, s hrůzou jsem poznal, že je to Frodo a Sam.

A tehdy jsem udělal druhou chybu – ještě jsem mohl Froda zabít a vzít mu prsten. Za pár okamžiků už ne, neboť to mu jej sebral Glum. Takže ho nemělo ani Dobro ani Zlo a my mohli mít výhodu, že víme kdo prsten má, kdybych neudělal třetí chybu – ještě stále jsem mohl Froda zabít. Snad aby mě potrestal, že jsem to neudělal, vstal Frodo ze země a začal křičet:

„Sááámééé! Kdééé jsííí?! Glum mi sebral prstééén.“

Takže po krátkém honu se podařilo skřetům svrhnout Gluma ze skály a prsten pak z jeho mrtvoly stáhnout. Pak už by nic nebránilo temným silám k vítězství ve všech dalších bojích. Jenže tento úspěch je tak morálně rozložil, že je nebylo možno přesvědčit, aby vůbec do nějakého boje šli.

Zlo tedy neovládlo Středozemi ani nebylo poraženo. Mezi námi, myslím že je to dobře. Dokážete si představit, jak nudný by byl svět beze Zla?

Aragorn

Pozn.: Zajisté jste si všimli, že Aragorn byl správný bojovník, ale na špatné straně.

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář