Hobit má dvě půlky

  Vložil/a: Mivka  Do rubriky Film  21. dubna, 2009 | 3 278x prohlédnuto.

Nějaké zásadní nové informace o dění kolem Hobita už se neobjevily celkem dlouho, můžeme ale zůstat v klidu, na scénáři se opravdu pracuje. Dokonce tak poctivě, že si při jeho pročítání Jackson a Del Toro uvědomili celkem zásadní věc: do jednoho filmu se nevejdou.

O tom, že se do Středozemě podíváme ještě alespoň dvakrát už jsme věděli, vždyť plán byl takový, že Del Toro natočí Hobita a po několikaměsíční pauze by se pak dostavil jakýsi „nadHobit“, tedy film, který by měl za úkol spojit události odehrávající se v Hobitovi a trilogii Pána prstenů. Tolkienovi fanoušci při čtení takových zpráv asi tečou jak prdlý půllitr, nakonec tomu ale bude trochu jinak.

S „mezifilmem“ se budeme muset rozloučit, Del Toro a Jackson totiž chtějí Hobita samotného rozpůlit na dvě části. Hodlají si prostě udělat dost místa pro všechny důležité dějové linie. Té ohromné rubanice z konce knihy se tedy zřejmě dočkáme ještě o rok později, tedy podle toho, jak dlouhá pauza mezi filmy bude. Je to trochu zvláštní rozhodnutí, protože Hobit je, pokud se dobře vzpomínám, ze všech Tolkienových knih nejkratší.

Tak to holt dopadá, když se na film dají sehnat pořádné peníze – mít je Jackson před lety, tak je Pánů prstenů rovnou šest, ne-li sedm (ten poslední by byl taková rozšířená rozlučková sekvence z konce Návratu krále;).

Máme tedy jasno, Hobitové budou dva a pokud vyrostou v pořádné dojné kravičky, vůbec bych se nedivil, kdyby se Jackson a spol. po nějakém tom roce vrátili s ještě jedním filmem. Ostatně Středozemě je velká a příběhů v ní je celkem hafo.

převzato z moviezone

9 komentáře

Kwandar
 1 

Podle mě je to jenom dobře…U Lotra si hromada lidí stěžovala, že je to zkrácené a předělané…takhle aspon bude dost času na to, aby se nemuselo nic škrtat a upravovat… a navíc, kdyby se točil nějaký překlenovací film, určitě by zas někteří lidi nadávali, že si tam něco PJ a GdT přimysleli atd…filmů může být neomezený počet, dokud bude chut natáčet a peníze..a budeme mít delšího hobita a ten zbytek se natočí ještě někdy pozděj :P kdyby se vlezl ted do jednoho filmu, těžko by ho někdo točil znova na dva :P

21. dubna, 2009 v 21:39
 2 

tak ne že bych nebyl zvědavej i na to překlenutí O:-) a to docela dost.
Ale je fakt že jestli bude mit hobit úspěch tak se nejspíš další várky podařených i nepodařených děl brzy dočkáme

A já osobně bych teda některé příběhy ze silmarilionu viděl velmi rád..
Pár epických bitev O:-)
Nebo Berena a Lutien.
Jenže vzhledem k odporu k prodeji prav na zfilmování silmarilionu to bude buchví jak ..

22. dubna, 2009 v 16:20
VM
 3 

Při čtení titulku „Hobit má dvě půlky“ jsem si říkal, jestli někdo z místních skřetofilů přišel s tím, že hobit je na jedno jídlo moc velký, a tak se musí jíst napůl a nadvakrát. Nebo jestli je to nějaká úvaha na téma hobitího zadku (třeba zda je podobně chlupatý jako jeho chodidla). A ejhle, ono to je o filmu. Doufám, že se povede aspoň jako ten starý kreslený Hobit. Jacksonův filmový Pán Prstenů není nejhorší, ale obsahuje množství faktických chyb (třeba kolem postavy Sarumana), spousta věcí tam chybí (Tom Bombadil, Mohylové vrchy apod.), a místy z toho udělali akční film (např. předlouhá bojová scéna v Morii). Držím palce, ať dějově jednodušší Hobit dopadne lépe.

22. května, 2009 v 09:39
Entony
 4 

Já to nepsal já mám aliby O:-)
pokud vím tak jsem jediný skřet zde O:-)

Ale jinak souhlas, v pánu prstenu mi asi nejvíc chyběl právě Tom Bombadil.
A přebývali ty jízdní Hyeny co měli být Vrci.

22. května, 2009 v 15:59
Bluesboy
 5 

Asi ste nevideli vsetky 3 filmy LOTR s bonusovymi scenami. Dobre aj tak tam nebol Bombadil a mohylove mrchy ale dost veci ktore sa vycitali Jacksonovi ze skratil knihu a tak, tak prave tie su v obonusoch a Dve veze a Navrat krala takto trvaju asi o necelu hodinu viac

11. srpna, 2009 v 12:27
Šimon
 6 

Fakt ??? Kde se dají koupit rozšířené verze ??? A jsou česky ???

20. srpna, 2009 v 13:13
 7 

:-D jdeš trošku s křížkem po funuse ;-) Oficiálně v česku pokud vím (můžu se plést) už nikde.
Můžeš skoušet inzeráty na netu.
Jinak z Ameriky můžeš objednat na tehle stránce: http://www.lordoftherings.net a následně si stáhnout titulky v češtině z netu.

A samozřejmě nejjednodušší je použít Piráte bay nebo jiný torrent a Film si stáhnout a opět stáhnout i titulky v češtině. (Podmínkou je mít rychlý net nebo spoustu trpělivosti)

25. srpna, 2009 v 13:39
Glaurung
 8 

Prodluženou verzi Pána Prstenů jsem viděl anglicky s titulky – všechny díly – a musím říct, že je ohodně zlepšený.
A prodloužení Hobita mě nepřekvapuje, ba naopak, jsem šťastný, že bude delší…

2. ledna, 2010 v 19:25
Cathafad
 9 

Nemám nic proti obsahu článku. A na hobita se těším stejně úporně jako vy, ale našel jsem v něm jednu drobnou faktickou chybičku. Nejkratší knihou J. R. R. Tolkiena je Tulák Rover. Takže si vzpomíná špatně….ale neber to jako kritiku, jen jsem tě chtěl doplnit.

12. ledna, 2010 v 19:04

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář