Program Oslavy zničení Prstenu

  Vložil/a: Jixipen  Do rubriky Naše akce, Oslava Zničení Prstenu  20. března, 2023 | 1 241x prohlédnuto.

Vážení velevážení elfové, hobiti, lidé jakož i skřeti či ostatní národy Středozemě,

už se na vás těšíme, proto sem přinášíme program Oslavy, který budeme postupně zpřesňovat (editací tohoto příspěvku):

Pátek 24.3. v cca 19 hodin otevření prostoru (akademická čtvrthodinka možná)

Pátek 24.3. ve 20:00 nás čeká přednáška o deskových hrách se Středozemskou tematikou a následně hraní her:

Zajímají Vás jaké deskové a karetní hry vznikly inspirované Pánem prstenů a Hobitem? Chtěli byste se dozvědět, které vznikly inspirovány filmy ( Pán prstenů a Hobit) a které naopak před ním (po něm)? Zajímají vás jejich ilustrace?  A kladete si otázku proč vznikly v tak hojném množství? A co myslíte vznikla nějaká hra inspirovaná Silmarillionem? Chcete si některé z nich vyzkoušet a nebo alespoň prohlédnout? Tak tedy neváhejte a přijďte se podívat na přednášku, po jejímž konci bude následovat i volné hraní kde bude k dispozici cca 10 her s tematikou Středozemě.

V sobotu 25.3. dopoledne (cca od 9:30 se očekává příchod tak, abychom v 10:00 začali s přednáškami) nás čekají dvě přednášky:

V 10:00 Daniela:

Nehynoucí plamen,
jen stále hoří v Srdci Ea. Důvěrně ho zná každý, kdo někdy vstoupil do Ardy.

V 11:30 Irith bude mít přednášku s názvem Právo v Kraji:

Na čem byl založen právní systém Kraje? Na čem byla postavená výkonná moc? Jak vypadalo hobití dědické právo? A kdo byl jediný známý podezřelý z vraždy v Kraji? Nejsem právník, ale přesto se na tyto otázky pokusím zodpovědět. Přednáška o hobitím právu ve všech možných podobách, o rodokmenech a zvycích, které jsou v některých detailech až znepokojivě rozpracované.

Odpolední program (vzhledem k předpovědi zrušena dříve uvedená varianta b):

Cca 13:30 piknik v oploceném prostoru bezprostředně u klubovny (lavice, stoly) – vlevo kousek vedle klubovny je branka a brána a za ní bychom byli, v případě špatného počasí budeme uvnitř v budově, ale pokud nebude pršet / mrholit, tak preferujeme venku.

Cca 15:30 odchod ničit Prsteny. Plánovaná trasa je tak, abychom procházeli platanovou alejí navazující na ulici Skalecká, ničení by bylo někde kolem Kyvadla. Občerstvovací zastávky možné někde u dětského hřiště (v závislosti na množství malých dětí) (celkem cca 2,5 km pro ty, co pak zpátky pojedou tramvají, 4,5 km pro ty, co půjdou zpět pěšky)

V případě špatného počasí bude ničení Prstenů někde poblíž Vltavské a dále alternativní program (přednáška, hraní deskovek, hraní na kytary). Pořadí a program se doladí dle přesné situace. Deštník se ale hodí.

V sobotu 25.3. v 19:00 bude mít Lennonka koncert, na který naváže hraní a zpěv písní (kytary, zpěvníky a další nástroje s sebou).

V neděli se počítá s úklidem prostoru, povídáním a před polednem ukončením akce (rodiče s dětmi upozorním na Vítání jara ve Vodárenské věži na Letné od 13 hodin).

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář