Oslava zničení Prstenu 2023

  Vložil/a: Jixipen  Do rubriky Oslava Zničení Prstenu  25. února, 2023 | 1 451x prohlédnuto.

Vážení velevážení lidé, elfové, hobiti jakož i jiné národy Středozemě,

ráda bych vám oznámila, že po kratší odluce způsobená zlou infekcí Nepřítele se letos opět můžeme setkat na Oslavě zničení Prstenu. Oslava se bude konat 24.-26. března 2023 ve skautské klubovně v budově Celnice bezprostředně u (nad) metra Vltavská (Adresa Bubenská 1542/6, zvonek „Klubovna“). Začátek bude v pátek kolem 19 hodiny. Začátek programu v sobotu upřesníme, ale bude to někdy mezi 9 a 10 hodinou. Večer se počítá s koncem programu tak, aby všichni pohodlně stihli půlnoční rozjezdy metra a to i s přestupy.

Na programu bude opět ponejvíce popovídání s přáteli, zajímavé přednášky o Ardě, budeme zpívat, hrát a bavit se. Přesnou lokaci Hory osudu za účelem zničení Jednoho a oslavu nastávajícího jara ještě upřesníme, nicméně určitě počítejte s tím, že vyrazíme společně ven (za horšího počasí bychom Horu osudu hledali někde v okolí Hlávkova mostu, za hezkého se jako nejpravděpodobnější lokace jeví kyvadlo na Letné, nicméně přijímáme libovolné vhodné tipy). Lampiony a vhodný (středozemský) oděv tedy určitě nezapomeňte přibalit do svého zavazadla jakož i vhodné Prsteny ke zničení (slámové, provázkové, papírové – k zapálení).

Po úspěchu pikniku v minulých letech jej určitě chceme zopakovat (někdy v brzkých odpoledních hodinách v sobotu). Každý účastník nechť prosím přinese přibližně tolik jídla (a pití – džusy, čaje, kávu…), kolik sám sní (v přibližné té kvalitě, kterou by chtěl jíst), toto jídlo společně rozložíme na stoly, pan Bilbo slavnostně zahájí hostinu a my můžeme společně konzumovat a postupně přejít do konzumace při dalším programu. V místě je opravdu malá kuchyňka (s rychlovarkou), proto prosím berte spíše jídlo, které se nemusí složitě připravovat na místě, ale pouze dát na stoly. Podobně si nezapomeňte vlastní nádobí, tradičně se hodí mistička, lžička a hrneček. V případě extrémně hezkého počasí se můžeme domluvit na pikniku venku či jej rozdělit částečně na „1. svačinu“ a „2. svačinu“ – to bude záležet i na koncentraci hobitů na pikniku. Sledujte předpověď počasí (a případně přibalte piknikové koše :-) ).

V minulých letech se velmi osvědčila TOMBOLA, proto přibalíte-li nějaké vhodné příspěvky do tomboly, určitě to bude vítáno (ta by se konala v sobotu po návratu z venku, při „3. svačině“).

Pro mimopražské je možné přespání na místě (prostor má jednu větší místnost, kde v jedné části jsou stoly a lavice a v druhé volný prostor na zemi, židličky kolem a tabule a druhou menší s křesly – počítám s tím, že obecný program bude cca do půlnoci a poté se případně nespící přesunou do té menší místnosti a zbytek bude na spaní), nicméně prostor je omezený a v případě, že by hrozilo, že se nevejdeme, budeme situaci řešit ubytováním u spřízněných osob, proto zvláště pokud chcete přespávat na místě, napište prosím na spdpjrrt@seznam.cz, že chcete přijet a chcete v místě nocovat (případně i napište např. že preferujete přespání, ale můžete spát i jinde, doladíme). Kvůli pauze (a i relativně pozdnímu vyhlášení) vůbec nemáme představu o počtu účastníků, proto jedinou jistotou pro ubytování je rezervace. Přes den věříme, že se vejdeme. Pro mimopražské upozornění stran parkování – Praha 7 má parkovací zóny platné celý víkend, pouze v noci je
parkování jako jedna hodina, proto je ideální zaparkovat někde na Praze 8 (o víkendu parkování na modrých zdarma) a na místo dojet MHD. Zastávka tramvaje Vltavská je blíže než byste dokázali zastavit s autem.

Cena pro ubytované je 200 Kč (přesněji 100 Kč za noc), pro ostatní není přesně určeno, jelikož skauti mají definovánu cenu za noc, nicméně kdo budete na celý sobotní program, poprosíme o cca 100 Kč (kdo budete i více, budeme rádi, když přispějete více).

Určitě si vezměte přezůvky (jinak budete chodit bosky), zpěvníky, hudební nástroje, výše uvedené propriety k hostině (mistička, lžička, hrneček), věci k oslavě jara (kostým, lampion, Prsten ke zničení) případně příspěvek do tomboly. Může se hodit polštářek na sezení na zemi. Kdo chcete na místě přespávat, nezapomeňte karimatku a spacák.

Jakékoli otázky a hlavně přihlášky zasílejte na spdpjrrt@seznam.cz.

Oslava zničení Prstenu aneb vítání jara 2023 je akce organizovaná nadšenými dobrovolníky ve jménu Společnosti přátel díla J.R.R.Tolkiena.
http://tolkien.cz/(http://tolkien.cz/)

Těšíme se na vás
Jixipen

PS: Kdyby se někdo chtěl přidat do org-týmu, tak ho nadšeně uvítám.

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář