Bilbovky 2022

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Nezařazené  23. srpna, 2022 | 1 402x prohlédnuto.

Vážení a milí obyvatelé Středozemě, přilehlých kontinentů a ostrůvků Ardy,

po roce vás všechny srdečně zveme na další ročník oslavy páně Bilbových a Frodových narozenin aneb „Bilbovky 2022“.

Tentokráte se oslava koná 23.-25.9.2022 v Domě Vlaštovka, kde nás laskavě uvítá Laisi Finwen. Dům se nachází nedaleko od Řevnic, rozlehlé brdské lesy jsou kousek od domu, tak toho rádi využijeme. Co se týče dopravy, tak od vlaku z Řevnic jezdí sem-tam autobus (pokud budete v 9 ráno v Řevnicích a budeme o vás vědět, počkáme na vás s hrou na příjezd autobusu).

U Domu Vlaštovka je velká zahrada na stany, různé kryté prostory kam lze např. zavěsit hamaku na spaní či se ubytovat ve výškách, s rozhledem a přesto pod střechou. Pro zimomřivější je k dispozici zateplená půda klubovny a ateliér. Pro nejstarší či naopak nejmladší bude dále dostupných několik míst pro spaní v domě. A v neposlední řadě jsou tam prolézací lana a klouzačka pro malé i pro větší.

Na programu je klasická hra „O Bilba“ v sobotu přes den (za každého počasí, myslete na to prosím při balení), tradiční hostina v sobotní podvečer, krátké či delší procházky dle chuti a spousty hraní/zpívání a povídání s přáteli.

PROGRAM

Hra O Bilba se bude letos konat v brdských lesích. Počítejte prosím s vhodným obutím a vybavením pro chůzi i po horším terénu. Těm nejotrlejším hobitům se můžou hodit i plavky a ručník. Odchod na hru plánujeme společně cca v 9:30 (po příjezdu zmíněného autobusu od Řevnic).

Příchod zpátky v odpoledních hodinách tak aby nejpozději kolem 18 hodiny hra O Bilba vyvrcholila vyhodnocením, vyhlášením Bilba coby nového předsedajícího Společnostních hostin na další rok – a velkolepou hostinou.

Již při hostině se očekává hraní a zpívání – za hezkého počasí venku, odkud se ale z důvodů nočního klidu cca 22:00 přesuneme do domu.

Vzhledem k celostředozemské situaci letošní příspěvek na hostinu necháváme volný v rozmezí 150-250 Kč. Přispějte dle vlastních možností (pokud budete nadmíru spokojeni, smíte přispět i více). Raději se rozloučíme s nadívanými tetřívky než s vaší společností ;-). Pro malé děti, které málo snědí, je výše příspěvku 50 Kč. Pro větší jedlíky do 15 let je příspěvek 100 Kč. Členové Společnosti mají 50 Kč slevu (a zaplatí 50 Kč členský poplatek).

Obnovit, prodloužit či se nově stát členy společnosti budete mít možnost chvíli před hostinou (rozumějte – pokud chcete být členy Společnosti, platíte v podstatě stejně, ale můžete deklarovat toto své přání být členy a tak se váš příspěvek na členství započítá).

PRAKTICKÉ:

SPANÍ – bez rezervace spíte ve vlastním STANU, ale prosíme i v tom případě napište, že chcete přijet a spát ve stanu. Jinak na vlastních karimatkách ve vlastním spacáku v různých prostorách (kdo Dům Vlaštovka neznáte, ptejte se, kdo již znáte, tak přímo pište, co byste rádi). Pro ty, kteří potřebují, lze rezervovat velmi velmi omezený počet postelí – zamluvte si lůžko prosím písemně předem, ať na vás zbude, a vlastní spacák + strečové prostěradlo na postele si vezměte rovněž. Kdo jede z větší dálky veřejnou dopravou, lze zarezervovat cca 10 molitanů (pro spaní v různých prostorách). Velmi teoreticky by šly zarezervovat i nějaké peřiny s povlečením (kdo by jel veřejnou dopravou a měl např. zdravotní problémy či jiný důvod). Pro jistotu zde upozorníme, že místní bojler má relativně malou kapacitu, tzn. studená sprcha je možná bez omezení, ale tu teplou použijeme primárně pro mytí nádobí. Tzn. pokud opravdu budete nutně potřebovat teplou sprchu, po dohodě to půjde, ale spíše s ní nepočítejte.

JÍDLO – krom sobotního večera, kdy bude hostina, se zásobte vlastními potravinami (voda je zde pitná a rychlovarná konvice k dispozici). JEDLÉ PŘÍSPĚVKY NA HOSTINU VÍTÁNY! Vemte tedy, co vám samotným chutná a o co se s přáteli rádi rozdělíte. V sobotu ráno zajistíme čerstvé rohlíky – případně napište do přihlášky, nakolik o ně máte zájem, ať odhadneme počet a nejíme je pak dalších 14 dní. Hostitelka dále přislíbila, že po návratu z lesa bude dostupná „bitevní polévka“. Když už hobití oslava, tak to může postupně přejít přes svačinu ve večeři a druhou večeři. Kdybyste někdo chtěli přinést nějaké větší množství jídla (či se přímo na organizaci hostiny podílet), je to letos VELMI VÍTÁNO. Domluvíme se mailem. A nezapomeňte si s sebou vzít i nějaké krabičky či zavařovačky se šroubovacími víčky na výslužku. Typicky jídlo vždy zbyde na následující den na první i druhou snídani a první i druhou svačinu – a často zásadním problémem bývá dostatek nádob na odnesení toho, co vám chutná a přesto to zbylo.

S SEBOU – miska-příbor-hrneček (ať máte z čeho užívat hostinu), jídlo, spacák + karimatka, dostatek teplého oblečení (noci jsou tu chladné), zpěvníky a hudební nástroje. Uchazečům o Bilba se dále mohou hodit psací a kreslící potřeby a případně OFFLINE!! mapa Brdských lesů (v Brdech není moc signálu pro mobilní telefony) – buď papírová Brdy, část Hřebeny nebo v mobilu, ale fungující bez připojení k internetu.

Dejte nám prosím EMAILEM na spdpjrrt@seznam.cz do 15.9. vědět, zda dorazíte a jaké byste rádi ubytování (a jaké jsou vaše případné potřeby) + zda uvítáte v sobotu ráno čerstvé moc dobré rohlíky k snídani. Pokud máte cokoli, o co byste se chtěli s druhými podělit – povídání, zpívání, taneční vystoupení, či třeba chcete uspořádat vlastní turnaj – napište nám, s radostí to uvítáme, protože zábavy na oslavě není nikdy dost!

Později se přihlásit můžete taky, ale pokud potřebujete nějaké lepší ubytování, tak neotálejte – i ti, co by mohli spát ve stanu, se předpokládám rádi vyspí v budově a přidělovat to budeme víkend před Bilbovkami. Pokud se přihlásíte a zjistíte, že nedorazíte, tak vás podobně prosíme o odhlášení se, ať vaše ubytování případně nabídneme jiným a nekupujeme tolik jídla na hostinu.

Na vás všechny se moc těší
pánové Bilbo a Frodo Pytlíkové

za SPDPJRRT poté vaše Rada

PS (covid info): Svou účastí na akci potvrzuje každý účastník oslavy, že splňuje momentálními „správci“ předepsaná pravidla platná ke dni konání oslavy. Tj. že je plně zdráv a pro své okolí nakažlivý leda svou dobrou náladou ;-)

Shrnutí

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář