Již neočekávaný dýchánek

  Vložil/a: Trpaslice  Do rubriky Naše akce  28. srpna, 2019 | 1 461x prohlédnuto.

Přes státnicové, disertační a jiné problémy sousedů z Hobitína bychom rádi uspořádali tradiční narozeninovou oslavu pánů Bilba a Froda Pytlíků. Tentokráte 27.-29. září.

Oslava se opět odehraje v Hradových Střimelicích č.p. 22 (mezi Ondřejovem a Stříbrnou Skalicí, nedaleko Prahy – dostupno vlakem i autobusem, vyzvedávání hostí na nádraží Mnichovice lze domluvit), od pátečního odpoledne (cca pěti hodin) do neděle. Během sobotního dne proběhne soutěž o titul Bilba, tentokráte v rozverně venkovském duchu. Dále lze očekávat procházky, hovor s přáteli (a poznávání nových), zábavu a spoustu hudby (račte si vzít své hudební nástroje s sebou, rádi je uslyšíme)! V sobotu večer (asi okolo půl osmé) se bude servírovat opulentní hostina, kterou ze surovin, na které se složíme, připraví během pátku a soboty trpasličí šéfkuchař s hobitími i elfími pomocníky. (Mimo hostinu v sobotu večer žádné centrální jídlo neplánujeme, pokud nemilujete jablka natolik, abyste je dokázali jíst celý víkend, doporučujeme přivézt si svačinu či nakoupit v koloniálu nejen místní vyhlášené uzeniny. Neplánujte, prosím, že si na místě budete složitě vyvářet: Kuchyň obsadí příprava hostiny a přenecháme vám toliko vařič, ohniště a grilík venku.)

Dovolujeme si upozornit účastníky minulých ročníků, že soutěž O stříbrnou lžičku se – na žádost kuchaře – přesunula na jarní Oslavu, během níž se koná piknik, na který se více hodí. Kuchaři budou vděčni spíše za pomoc během přípravy hostiny, nebrání se ani návrhům na její ideovou podobu před akcí a obzvláště ambiciózního kuchaře rádi jmenujeme šefkuchařem pro příští ročník!
Naopak bychom po hostině rádi zařadili soutěž v bardských dovednostech (nikoli nutně jen hudebních), jejichž pravidly vás zkusíme překvapit na místě.

Krátce řečeno, jedná se o akci pro příznivce díla pana profesora Tolkiena ve spíše neformálním a přátelském duchu, kde jsou vítáni staří známí i nové tváře. Slušně vychované děti, psi a jiní členové domácnosti jsou na akci vítáni!

Dům poskytuje jisté pohodlí (voda, toalety, teplo – jedná se o dům k trvalému obývání). Tucet a půl lůžek a matrací přednostně vyhrazujeme pro ty, kterým daleká cesta, špatné zdraví či malé děti znesnadňují přespání ve vlastním spacáku na vlastní karimatce (nestyďte si říci)! Pro přespání za zvláštních podmínek či s malými dětmi umíme vyhradit uzavřenou místnost, ale máme jich jen pár, budeme tedy muset nějak optimalizovat a nemůžeme zajistit chambre séparée pro jednoho. Prostor ke stanování v zastrčených, soukromých rozích zahrady je však téměř neomezený!

Se všemi dotazy se račte obracet na Lešiho. Ten také navádí ztracené a vyzvedává na nádraží. lesi@seznam.cz tel. 606487658

Přihlaste se, prosím, předem na adrese bilbovky@email.cz. Je lepší se přihlásit a v případě, že to nevyjde, odhlásit – důležité je, abychom věděli, pro kolik zhruba lidí budeme ve čtvrtek nakupovat suroviny na hostinu a abychom mohli začít plašit, kdybychom dosáhli naplnění kapacit domu.

S omluvou za pozdní vyhlášení akce a prosbou o zachování přízně
Vaši sousedé z Hobitína Leši, Trpaslice a Honza

Tags:

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář