Oslava Bilbových a Frodových narozenin — 2008

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Nezařazené  21. srpna, 2008 | 2 846x prohlédnuto.

Pozvánka na Oslavu Bilbových a Frodových narozenin.

Takže letošní Oslava Bilbových a Frodových narozenin bude.
A to by bylo asi tak vše, co zatím vím a mohu napsat jistě, vše ostatní je jen možná snad a asi :-D
Nicméně průběžně jak se dozvím něco jistě, tak podle toho upravím tento text.

TAKŽE POKUD MÁTE ZÁJEM, PRŮBĚŽNĚ SLEDUJTE TENTO ČLÁNEK. Takže 1. update informací přichází už za 24 hodin a doplnit zbývá jen podrobnosti o programu. :-D


Takže letošní Bilbovky proběhnou 26-28.9.2008 Na Lešiho Chatě. To jest v Hradové Střímelice č.p. 22 (mezi Ondřejovem a Sázavou)

Doprava: Autobusem do zastávky „Stříbrná Skalice,Hrad.Střimelice“ (takto to musíte zadat IDOSu a najde vám spojení), potom vyhledejte telefonní budku (měla by být kousek před vámi směrem od Ondřejova) za ní se vydejte cestou na severozápad (od Ondřejova doprava) a dívejte se doprava – měli byste nás najít. Autem se dostaňte do Hradových Střímelic (zřejmě od Ondřejova) a vyhledejte onu telefonní budku – a opět onou cestou-necestou. (nebojte, je to průjezdné i s nižším podvozkem, je to taková vesnická silnice)

Ve vesnici je zastávka jménem Stříbrná Skalice, Hradové Střímelice; IDOS ji zná pod stupidním jménem „Stříbrná Skalice, Hrad.Střimelice“ proto se to špatně hledá. Na té staví autobus číslo 490, který nepříliš často jezdí trasu Strančice-Mnichovice-Hrusice-Ondřejov-Kostelní
Střímelice-Hradové Střímelice-Stříbrná Skalice. Nejbližší vlaková zastávka je ve Stříbrné Skalici, ale tam se z Prahy jede přes Čerčany hodinu a půl, do Strančic jede přímý vlak z Hlaváku půlhodinu. Osobně doporučuju tyhle možnosti:
Z Prahy „Depo Hostivař“ (nová konečná A) jet autobusem 383 nebo 393 asi hodinu do Ondřejova, z Ondřejova pak 490 nebo pěškobusem do Střímelic. Pěšky je to 2 a 3/4 kilometru měřeno od autobusu po vrata od stodoly, ať už si vyberete jistou cestu po silnici nebo hezkou cestu lesem (je to přípražský terén, dá se tam orientovat s mapou z internetu vytisklou na 2 A4ky, a je to docela hezká procházka)… 490 jezdí málo často, konzultujte IDOS nebo www.dpp.cz

Z Prahy, Hl.n. (nebo Vršovic, Strašnic…) vlakem do Strančic a stihnout přestup na bus 490 Strančice-Střímelice, protože pěšky to je daleko (15 km) – ale bus je návazný na vlak a prý na něj i čeká. To je asi nejpohodlnější a obecně nejrychlejší varianta, protože nevyjíždíte z Depa Hostivař, ale pohodlně z Hlavního, díky vlaku se vyhnete zácpám, které často v pátek odpoledne otravují život autobusům směr Ondřejov na kraji Prahy, a na trase Strančice – Střímelice zácpy nejsou.

Je vysoce pravděpodobné, že se bude dát dovolat Lešimu na mobil 606 487658, a ten vás pak může navigovat, nebo uspořádat záchrannou expedici, totiž někde vás vyzvednout autem – to ideálně v Ondřejově.


ZDE MÁTE MAPU MÍSTA OSLAVY


Ubytování: V teple je pro cca 30 lidí (hobitů i víc), na půdě pro dalších 30 lidí. Takže se dá počítat s tím, že nebudete spát ve stanu. Pro ty, co touží spát ve stanu – ano, je to možné, ale předem nám to prosím ohlašte kvůli rezervaci místa na zahradě, též se dá spát pod širákem a v případě deště pod stříškou (na zemi jsou piliny a jiný bordel a je to pro omezený počet lidí). Neprší ani na zápraží. Ale to už slušného hobita nenapadne – ten touží po místnosti s krbem. Počítejte jen s tím, že vaše bagáž bude na půdě a dole se bude pouze fungovat a spát (a vaše spacáky ráno zase pošleme na půdu).
Pro bližší popis místa sem překopíruji Lešiho vyjádření o prostorech:

Pokojík za kuchyní je k dispozici, pohodlný, vybavený postelí a přímotopem… Tam se dá vlastně normálně bydlet, není to už jen nějaká polo zbořenina, jen tam prostě nejsou ložnice s postelemi pro tolik lidí. ;)

Je tam velká místnost s krbem, kde se bude pořádat akce, a půda, kde se bude klepat kosa, tedy kam půjdou spát ti, co neusnou dole v teple (půdu do té doby nestihneme zaizolovat, takže tam bude docela chladno, snad bude i nějaký způsob, jak tam přitopit, a podlaha bude vcelku teplá odspodu, ale pokud bude chladný podzim, chce to slušný spacák a ne jen deku). Jinak je podél jedné zdi
té hlavní místnosti (říkáme jí stáj, protože to dřív byl chlív, a to nezní moc vznešeně) široká lavice, na které se dá spát také. Z hlavní místnosti vedou dveře do další, kde se dá diskutovat a pít čaj u kamínek a klidně i za zavřenými dveřmi, a kde se může uložit asi šest choulostivějších lidí, kterým se nebude chtít na půdu.
Pak je tam kuchyně, koupelna – normálně s vanou a teplou vodou, ručníky si vemte vlastní a fronta bude asi dlouhá, je jen jedna – a chodbou, kuchyní a třemi 70 cm tlustými zdmi (takže tam bude fakt ticho) oddělené dvě další místnosti: Jedna maličká, která by se tedy rezervovala pro Galadwen a druhá, kterou si většinou usurpuji pro sebe, byť je dost veliká, protože tam je matčin starý nábytek, jenž by
neměl přijít k úhoně. Ale když tak se tam dá uložit pár slušných (a choulostivých) jedinců, je tam i dvojpostel (pro uložení dalších tří zmrzlin).

Jen zásoby nafukovacích matrací a kožešin nejsou nekonečné, doporučuji tedy vzít si vlastní karimatky.

Cena: 30 Kč základní vstupné na akci jako takovou, 90 Kč hostina, +10 Kč pro ty, co se předem nepřihlásí, -20 Kč pro řádné členy Společnosti (lze se stát i na místě), -20 Kč pro ty, co předem ohlásí a dovezou na místo něco vhodného zajímavého pro hostinu (bábovka, štrůdl…)

(počítám s tím, že oněch 100-120 Kč se za osobu na hostině sní – vím, že jsme docela bojovali i se stovkou, ono se to nezdá, ale nakoupit něco dobrého fakt tu stovku dá)

Zváni jsou všichni TOLKIENISTI a OSTATNÍ příznivci Fantasy kteří mají náladu se zúčastnit tradiční veselice pořádané k poctě NAROZENIN pana Bilbo Pytlíka a jeho synovce pana Frodo Pytlíka.

Nicméně kvůli přípravě akce by bylo milé aby učastníci poslali info o tom že se objevi na Mail:

FallonTheWhite@seznam.cz

Tedy info o tom kolik jich bude a kdy se tak asi objeví.

A CO BYSTE SI MĚLI VZÍT SEBOU? Vzhledem k tomu že já sám nemám tušení o skladbě programu tak to bude jen všeobecné upozornění:

S sebou (viz výše): dobré boty, pláštěnku, spacák, teplé oblečení, hrníček, mističku a lžičku pro sobotní hostinu – Je otázka kolik bude nádobí na místě takže řaději si vemte něco sebou, tužku a papír (upotřebíte při soutěži o Bilba – bez nich některé části takřka nepůjdou hrát), lampiony, pochodně a jiné zkrášlující předměty (v dešti bude hostina uvnitř, bude-li hezky, pak pod širým nebem).

Kdo chce co nejlépe uspět v soutěži o Bilba, může si vzít též genealogii hobitů, tabulky tengwaru, cirthu a angerthasu, slovník quenya jako i ostatních středozemních jazyků, plavky, ručník, pletací jehlici, krabičku poslední záchrany (dýmku, dýmkové koření, křesadlo a Prsten), stříbrné lžičky pro tetu Lobelii a Atlas hub. Elfům stačí plavky, ručník a pletací jehlice (slovník Temné řeči by asi ani neotevřeli a dýmku nekouří, tak proč by se s tím nosili). Hobitům většinu věcí nemusíme ani připomínat a místo ostatních si stejně vezmou jídlo. Stopařům bude jako vždy stačit pouhý ručník a všem ostatním ta tužka a papír (sebevědomí nešikové upotřebí ručník, ale do této kategorie se stejně nikdo sám nezařadí). Pro skřety bude dost hostů takže stačí když si vezmou lovecké náčiní.

PŘEDPOKLÁDANÝ PROGRAM:
Bude zahrnovat soutěž o Bilba, k účasti jsou zajisté všichni zváni.
Snad bude i nějaká ta terénní hra. Takže dobré boty s sebou.
Možná i výlet po okolí.
Pak samozřejmě doufám i tradiční hostina, na kterou se všichni těší.
Pokud sebou vezmete nějaké hry určitě nikoho nenaštvete a všichni si rádi zahrají třebas Fantasy Bang nebo Mančkiny.
Nu a jaká by to byla oslava bez spousty zpěvu, vyprávění, a hraní na vše, nač se hrát dá.

Na příjemné shledání se všemi novými i starými přáteli se těší:

SPDJRRT


A malá moje poznámka: rad bych abyste si do oslavy rozmysleli, co s těmito stránkami a dali mi to tam nebo přímo tu v diskusi vědět. Vzhledem k tomu, že tu nefunguje skoro nic.. vlastně správně funguje pouze oznamovatel a naděje na nápravu stavu je nulová tak bych rád věděl jestli byste s tím něco chtěli dělat.

varianty postupu jsou následující:
1)Nedělat nic oznamovatel postačuje.

2)Udělat komplet nové stránky na jiném umístěni. (není to žádný problém ať už s použitím html nebo některého free redakčního systému. PHP neovládám takže ručně stránky v php nenapíšu.) Vtom případě můžou umět stránky téměř cokoli.

3)Ponechat současné umístění, na stránce se zobrazuje prvních 10 příspěvků oznamovatele, tyto příspěvky použít jako odkazy na externí stránky, které bychom mohli libovolně upravovat.

Tags: , ,

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář