Tol Eressëa – Komorní larp

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Další akce  1. srpna, 2018 | 5 657x prohlédnuto.

Přátelé, buďte srdečně zvání na LARP „Tol Eressëa“!

Pan Profesor nám zanechal spoustu materiálů o elfské mentalitě a zvycích, které jsou tolik odlišné od lidských. Co si zkusit prožít pravé drama ve světě, kde naše návyky a vidění světa neplatí? Herecká výzva, pocta dílu, které milujeme, vysoká míra geekovství a především zábava.

Děj se bude odehrávat v prvním roce Čtvrtého věku v Síni ohně v Domě ztracených her krátce před večerní slavností. V jedné místnosti se tak sejdou Teleri z Alqualondë, Noldor z Tirionu, Noldor a Sindar žijící na Eressëy, navrátilci z Mandosu a mocní připlouvající ze Středozemě. Staré spory vyplouvají na povrch, příbuzní se opět setkávají a Meril, paní Tol Eressëy, má na svém panství najednou mnoho mocných, kteří byli zvyklí být svými vlastními pány…

Pobřeží Tol Eressëa

Tol Eressëa

Hra bude svou délkou „komorní“, přibližně 3-4 hodiny a odehrávat se bude v jedné místnosti v domě. Všechny postavy jsou „připravené“: budete ztělesňovat pojmenované elfy vystupující v díle JRRT. Od dobře známých a popsaných po ty, o nichž víme kromě jména jen střípky rodinných vazeb a životních událostí. Samotný vývoj postav a jejich jednání během hry už je na Vás jako hráčích; bude to tedy sand-box s připravenými charaktery. Důraz je kladen na pokus o co nejvěrnější ztvárnění tolkienovského elfa v konverzačním „dramatu“.

Pro koho hra je: Nadšence do světa JRRT staršího 15-ti let (mladší účastníci/děti po individuální domluvě), mladší 18-ti let musí mít podepsaný souhlas zákonného zástupce, který předají při příjezdu. Před hrou NEBUDE workshop, předpokládá se přinejmenším slušná znalost díla JRRT (Hobit, LoTR, Silmarillion, Nedokončené příběhy). Nemusíte je znát nazpaměť, ale zmíněné tituly mít alespoň přečtené – důležitější je chuť bavit se hereckou výzvou ztvárnění elfů.

Pro kolik hráčů: 10-22. Deset hráčů rozdělených mezi konfliktní skupiny je minimum, ve kterém půjde hra zahrát, každá další postava přidává hře na plasticitě. Sinar/Teleri jsou vůči Noldor zastoupeni zhruba v poměru 2:3. Mužské a ženské postavy co do popsanosti v kánonu a zastoupení jsou početně zhruba vyrovnané. Vlastní interpretace dobře známé postavy vítána, komunikujte, prosím, s organizátorem.

Mapa ostrova Tol Eressëa.

Mapa ostrova Tol Eressëa.

Kdy?
Hra bude v termínu: 10. 11. 2018, 18:00-21:00.
V případě velkého zájmu možnost druhého běhu po domluvě.

Kde?
V domě v osadě Hradové Střimelice, Praha-východ (tam, jak obvykle bývají Bilbovky).
Příjezd možný během soboty odpoledne, možnost přespání do neděle či odvozu na noc do Prahy.

Za kolik?
50 Kč (Během hry bude k dspozici ovoce k uzobávání a budeme mít oheň v krbu.)

Kostým? Ano. Hra bude v kostýmech, které si hráč zajišťuje sám. Nemusí být nutně „living fantasy“ nebo inspirovaný filmem, vezměte si něco, v čem si budete připadat jako středozemský elf (v případě pochyb se ozvěte). Pokud máte pocit, že kostým nemáte a při nejlepší vůli neseženete, není to důvod nejet! Ozvěte se, vyřešíme :) (Jenom nemáme fond na všech dvacet kostýmů najednou).

Jak se přihlásit? Napište mail na: tol-eressea.larp@seznam.cz , nebo můžete použít zde přiložený formulář. Ať již víte, koho byste chtěli hrát, či máte jen chuť jet, nějakou vhodnou roli vybereme.

Těšíme se na Vás!

Alexandra


 


Přihláška na komorák Tol Eressëa

    Vaše Jméno (požadováno)

    Vaše Příjmení (požadováno)

    Váš Nik

    Váš Mail (požadován)

    Vaše telefonní číslo

    Zpráva pro organizátory
    Jakou postavu by jste preferovali, vaše představa ztvárnění, nápady,...


    Mapa cesty na místo od nejbližší zastávky autobusu:

    Zobrazit místo Bilbovky 2016 na větší mapě

    Zde můžeš zanechat svůj komentář.

    Jméno (*)
    Email (Nebude zveřejněn) (*)
    URL
    Komentář