Filmový Hobit bude v režii Guillerma del Tora

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Film  4. dubna, 2008 | 2 444x prohlédnuto.


Mexický režisér Guillermo del Toro byl ve čtvrtek oficiálně jmenován, aby se ujal režie dvou dílů filmového zpracování románu J.R.R. Tolkiena Hobit – tedy příběhu, který dějově předchází už zfilmované trilogii Pán prstenů. Oznámila to agentura Reuters.

Plány na natočení Hobita byly oznámeny v prosinci loňského roku, poté, co producent Peter Jackson vyřešil spory s filmovým studiem. Del Toro, který natočil mimo jiné filmy Hellboy, Blade II. či Faunův labyrint, se přestěhuje na Nový Zéland. Tam bude pracovat na obou dílech Hobita natáčených zároveň v produkci Jacksona, který režíroval Pána prstenů – a rovněž točil všechny tři díly najednou.

Oznámila to filmová studia New Line Cinema a Metro-Goldwyn-Mayer, podle nichž natáčení začne v roce 2009. První díl Hobita by se mohl objevit v kinech v roce 2010 a druhý díl o rok později.

Hobita napsal britský spisovatel J.R.R. Tolkien pro své děti a knižně vyšlo toto první seznámení se Středozemí zabydlenou elfy, trpaslíky, čaroději a pochopitelně i hobity v roce 1937. Pána prstenů začal Tolkien psát o sedmnáct let později.

Filmová trilogie Pán prstenů vydělala po celém světě zhruba tři miliardy dolarů. Její třetí díl – Návrat krále – získal jedenáct filmových Oscarů včetně ceny za režii pro Jacksona.

přebráno ze serveru Video.Novinky.cz

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář