LOTRcon 2008

  Vložil/a: Entony  Do rubriky LOTRcon  9. dubna, 2008 | 3 457x prohlédnuto.


Milí fantazáci, elfové, skřeti a jiné bytosti vyskytující se v českých a slovenských luzích a hájích.
Tímto bych vám chtěl představit akci s názvem:

Lotrcon

Jedná se o con (slovo con pochází z anglického convention a označuje se jím jakékoliv setkání fanoušků sci-fi a fantasy) tematicky zaměřený na svět Pána Prstenů.
Nepochybně všichni znáte film Pán Prstenů a aspoň jste slyšeli o tvůrci předlohy, profesoru Tolkienovi. Z vlastní zkušenosti ale vím, že většina příznivců fantasy i filmu jako takového má jen mlhavé povědomí o knihách, o složitých souvislostech v nich a o pozadí díla, nebo třeba o fantvorbě, která se rozšířila ještě před samotným natočením světoznámého filmu.

V našich končinách existují tři společnosti fanoušků Pána Prstenů ( Společenstvo české , Tolkien.sk a Společnost přátel díla JRRT ) z nichž hlava SPDJRRT Jixipen je více méně zodpovědná za Lotrcon.
Pokud vás zajímá film Pán prstenů a chtěli byste ho opět zhlédnout (tentokrát ve velké společnosti stejně smýšlejících lidí, se kterými si můžete popovídat), pokud se chcete seznámit s dalšími sobě podobnými nebo pokud se chcete podívat na filmy a poslechnout si hudební díla fanoušků, pak přijďte navštívit naši akci.

Existuje mnoho desítek nahrávek různých písní inspirovaných Tolkienovým světem, které vytvořily skupinky fanoušků jako například Poetické společenstvo nebo Falešné společenstvo. Stejně tak existují záznamy rekonstrukcí bitev znova vybojovaných v našem světě. Určitě jste se již doslechli, pokud jste se jich dokonce sami nezúčastnili, o akcích označovaných jako dřevárna či železárna (bitva Pán prstenů, Bitva pěti armád …). Pokud ne, u nás se s těmito pojmy budete moci seznámit.

Stejně tak si budete moci poslechnout přednášky o historii a mytologii, z níž profesor Tolkien při psaní svých knih vycházel, o různých národech z Pana Prstenů a o jejich způsobu života.

Přiblížíme Vám elfy, jež nejsou pouze éterické bytosti vzdálené veškerému chápání, ale živí tvorové z masa a kostí žijící svým běžným životem, skřety, kteří nejsou jen nemyslící vražedný zástup, ale osobnosti žijící v technologicky vyspělé společnosti, hobity a jejich jídelníček a domácí zvyky tak blízké nám lidem, i jezdce z Rohanských plání a jejich milované koně a ženy a mnoho dalšího…. Prozatím nespecifikovaného neboť program se průběžně vytváří.

Pokud byste měli jakékoli dotazy nebo návrhy na spolupráci, můžete využít kontakty uvedené na naší stránce.

Namátkou předběžně několik zajímavých programů:
Živé vystoupení členů Falešného společenstva: Falešné Společenstvo
Záznamy písniček Poetického společenstva: Poetické Společenstvo
Hobití jídelníček
Filmy a fanfilmy
Přednášky.

Lotrcon je součástí FESTIVALU FANTAZIE, což znamená, že za stejné vstupné ve stejné době můžete navštívit i mnohé další pořady související s fantasy, ale také s RPG, Star Trekem, hrami, moderními technologiemi a nepřeberným množstvím dalších témat. Také se konají soutěže, které blízce souvisí s fantasy, třeba hod elfem nebo Skřetbal.

Ale hlavně se můžete setkat a seznámit s mnoha lidmi jako jste Vy sami, najít si nové zajímavé přátele a vůbec si užít „FANTASTICKOU fantastickou dovolenou a prázdniny.

K tomu všemu stačí otevřít a vyplnit tuhle přihlášku

V případě že budete chtít využít slevu siréna: Vstupné a slevy činící asi 10% ze vstupného a nemáte žádného známého, se kterým byste se mohli domluvit na jejím uplatnění, kontaktujte mě na ICQ: 262184447. Zde rovněž můžete klást jakékoli dotazy ohledně LOTRconu, na které nenajdete odpověď na našich stránkách.

Celá akce se odehrává na začátku prázdnin v malém, ale příjemném městě Chotěboř uprostřed České republiky. Je to poblíž Havlíčkova brodu na trati spojující Brno s Prahou.
V okolí jsou lesy plné borůvek, místa vhodná na piknik i koupání, ale když se vám nechce ven, tak můžete celý con prožít v jediném komplexu budov bez nutnosti jakéhokoli cestování po okolí. Bar i restaurace jsou dobře a chutně zásobené. A chotebořské pohostinství je také slušné, zvláště pak Panský dům na náměstí.

Na závěr bych vám rád ukázal pár ilustračních fotek.
Plakát Lotrconu
Fronta u registrace conu
Jedna z přednášek
Dva skřeti
Skřet a skřetice
Hod Elfem

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář