Oslava Bilbových narozenin – detaily

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Nezařazené  22. září, 2005 | 2 347x prohlédnuto.


Letošní Oslava se uskuteční v Berouně na Tarnském dvorci v termínu 30.9.-2.10. Cena akce pro členy Společnosti je 130 Kč, pro nečleny 150 Kč. V této ceně je i samozřejmá sobotní večerní hostina. Přijíždět můžete od 17:00 hodin, zahájení bude ve 20:00. Kdo chcete přijet až v sobotu, buďte na místě do 9:00 (v 10:00 se odchází pryč, čili už nás možná ani nenajdete případně potkáte pouze kuchaře hostiny).

Přihláškový formulář letos nebude, přesto vás prosím, abyste na adresu jana.syrovatkova@centrum.cz poslali mail se subjektem Bilbovky – prihlaska – x, kde x je počet osob, a do těla mailu napište případně seznam těchto osob (či se alespoň podepište). Pozor! Tento subject mi přijde na mobil, je dosti možné, že se k mailům pořádně nedostanu (takže budete-li mít dotazy, dejte to nějak najevo).

Tarnský dvorec se nachází proti proudu Berounky na jejím pravém břehu (tzn. půjdete-li proti proudu, máte Berounku po pravé ruce). Delší, ale vysvětlitelná cesta je, že půjdete stále proti proudu s tím, že obejdete skálu, která spadá až do vody. Hned za touto skalou je odbočka doprava dolů a na úplném konci Berouna je po levé straně zámeček a po pravém statek (uvidíte tam mimo jiné koně). Orientační cedule po Berouně nebudou, ale na konci bude statek označen. Rozhodně Berounka je dobrý orientační bod.

Vzhledem k velmi hezkému okolí dvorce (Berounsko) počítejte s tím, že tradiční hra bude více o chození po cestách a skalách a vezměte si k tomu vhodnou obuv i oděv (hodit se může i pláštěnka – za vyloženě špatného počasí sice uděláme nějaký náhradní program, ale budou-li pouze přeháňky, hra se uskuteční). Turistickou mapou okolí určitě nic nepokazíte.

Ubytování je primárně ve vlastních stanech (je možné přespat i pod střechou, ale opravdu jen pod střechou, ve stanech vám bude zřejmě tepleji než tam). Pro případ veliké zimy počítáme s tím, že vedle hostiny vás budeme hostit teplým čajem a omezené množství lidí se dostane do vytopených místností (třeba na směny). Je-li obava ze zimy jediným důvodem, proč byste na Bilbovky nejeli, ozvěte se (pro nachlazené, nemocné či jinak potřebné je možné přespat ve výše zmíněné malé!! vytopené místnosti).

S sebou (viz výše): dobré boty, pláštěnku, spacák, teplé oblečení, hrníček, mističku a lžičku (pro sobotní hostinu – na místě není možno půjčit!!), tužku a papír (upotřebíte při soutěži o Bilba – bez nich některé části takřka nepůjdou hrát), vodu nechcete-li pít výhradně čaj (místní je pitná pouze po převaření), lampiony, pochodně a jiné zkrášlující předměty (v dešti bude hostina ve stodole, bude-li hezky, pak pod širým nebem).

Kdo chce co nejlépe uspět v soutěži o Bilba, může si vzít též genealogii hobitů, tabulky tengwaru, cirthu a angerthasu, slovník quenya jako i ostatních středozemních jazyků, plavky, ručník, pletací jehlici, krabičku poslední záchrany (dýmku, dýmkové koření, křesadlo a Prsten), stříbrné lžičky pro tetu Lobelii a Atlas hub. Elfům stačí plavky, ručník a pletací jehlice (slovník Temné řeči by asi ani neotevřeli a dýmku nekouří, tak proč by se s tím nosili). Hobitům většinu věcí nemusím ani připomínat a místo ostatních si stejně vezmou jídlo. Stopařům bude jako vždy stačit pouhý ručník a všem ostatním ta tužka a papír (sebevědomí nešikové upotřebí ručník, ale do této kategorie se stejně nikdo sám nezařadí ).

Těšíme se na setkání s vámi
Jana, Kubík a Petra

Mapka Berouna s vyznačením trasy a cíle

Tags: , ,

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář