Kam za Středozemí- I

  Vložil/a: Tani  Do rubriky Cizí akce, Nezařazené  26. září, 2017 | 2 324x prohlédnuto.

Máte volný víkend a přemýšlíte, co podniknout? Nebo se Vám jednoduše stýská po Středozemi a akce v nedohlednu? Možná Vám s tím pomůže následující článek Kam za Středozemí.

HOBITÍ VÝSTAVA V UNIČOVĚ

K 80. výročí prvního vydání knihy Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky od J. R. R. Tolkiena si pro vás Městská  galerie v Uničově připravila výstavu obsahující všechna česká vydání této knihy od roku 1979 po současnost. Kromě českých překladů mohou návštěvníci vidět mnoho cizojazyčných vydání. Mimo evropských jazyků jsou zastoupeny i knihy v hebrejštině, perštině, latině, arménštině, galicijštině, západofríštině či japonštině. Nechybí ani sběratelské a limitované edice, komiksy, deskové a karetní hry, pohlednice, kalendáře, mapy, repliky zbraní a mnoho dalšího spojeného se Středozemí.

Exponáty pocházejí ze soukromé sbírky uničovského fanouška Tolkienova díla Jiřího Urbáška.

Výstava končí 15. října 2017, tak ji nepropásněte.

 

Kdy:

8.9.2017 – 15.10.2017

Kde:

Městská galerie Uničov

 

 

 

 

SKŘETI V BRNĚ

Fantasy projekt Jeden kmen si pro vás připravil fotografickou výstavu mapující život skřetího kmene Snaga. Výstavu můžete vidět v gotickém sále brněnského hradu Špilberk. Expozice se skládá ze tří tematických okruhů- život, boj a zásvětí. Mimo již zmíněných fotografiích je výstava obohacena i o ručně vyráběné předměty, jako třeba skřetí obřadní hole, korouhev, totemy, sošky démonů nebo i obří pohřební hranici. Působivou atmosféru exponátů ještě dokreslují doprovodné ruchy a autorská hudba Jednoho kmene. Zajímavým doprovodným prvkem je i projekce a obrazovka s virtuální realitou, díky níž poznáte život jednotlivých členů kmene nebo si můžete změřit své síly s několika skřety.

 

Kdy:

24.9. 2017- 11.2. 2018

Kde:

Hrad Špilberk, Brno

 

 

Tags: , , , , , , ,

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář