Pán prstenů 2004

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Pán Prstenů  6. dubna, 2004 | 3 571x prohlédnuto.

7. – 9. května se uskuteční další ročník tradiční bitvy Pán Prstenů. Jako každoročně se sehraje bitva s dřevěnými meči o získání Jednoho prstenu a nadvlády nad Středozemí. Pravidla hry se drží děje knihy Pán Prstenů od J.R.R. Tolkiena. Hráči ztvárňují mýtické rasy, jako jsou vyšší lid, elfové, trpaslíci, skřeti a hrdiny Středozemě v příslušných kostýmech. Základ této hry je ve vlastním boji doplněném menšími úkoly a honem za Jedním prstenem. Obecně Jeden prsten je branou k vítězství. Není řečeno, zda vítězem bude národ, či aliance národů, strana dobra či zla.

Akce se koná na loukách nad obcí Mokřany nedaleko Olbramovic u Benešova. 7. května odpoledne vás čekají turnaje a bojové manévry armád, 8. května pak vlastní bitva. Akce je jen pro předem přihlášené. Více se můžete dozvědět na diskusním serveru www.hofyland.cz v místnosti 6402 Pan Prstenu organizovany SPDP JRRT. V případě dalších dotazů můžete psát např. na e-mail dotazy.pp@seznam.cz



!POZOR!


Pokud se chcete akce účastnit a je vám méně než 15 let, pak můžete šermovat pouze v doprovodu rodičů či zákonných zástupců. Pokud nebudou k dispozici, počítáte se automaticky za posly, ale i tak musíte mít jejich souhlas k účasti, která je na vlastní nebezpečí. Individuální a předem domluvené výjimky typu skautský oddíl pravidelně šermující jsou možné na speciální domluvu, nikoli však automaticky. Na míste nebude možné věci tohoto druhu řešit.


!POZOR!





Strany můžete vybírat volně (viz. statistiky aktuálně přihlášených), ale za každý národ maximálně tolik, kolik je uvedeno v závorce jako maximální počet přihlášených. Další jsou automaticky bráni jako náhradníci a bude jim přidělena strana v sobotu ráno dle počtu přijedších na místo tak, aby byly strany vyrovnány. U Mordoru je rozdělení na tři skupiny čistě organizační, čili tam jde o maximální počet celkem. Pokud chcete být zařazeni mezi šedé, napište se za národ, kam byste chtěli jít v případě, že to nepůjde a do poznámky uveďte, že byste rádi za šedou, též uveďte, zda byste případně rádi dělali jeho zrádce, nebudete-li moci být v jeho (desetičlenné) armádě. V případě, že chcete přijet na místo neregistrovaní, vězte, že vás vezmeme do hry jako bojovníka pouze pokud se dostaví málo přihlášených, na stranu, která bude mít volno, a za registrační poplatek 100Kč. Nebojující se registrují pouze pro naši orientaci kvůli odhadu množství lidí a adekvátně zajištěnému zázemí (toalety, pitná voda). Víte-li, že nedorazíte, odhlašte se prosím (napište e-mail). Mobilní telefony jsou důležité hlavně u vedoucích skupin či lidí se zájmem o velitelskou roli kvůli možnosti kontaktování vašim panovníkem či námi ještě před bitvou.




Termín konání: 7.-9.května 2004


Místo konání: Na loukách nad obcí Mokřany nedaleko Olbramovic u Benešova.


Cena (je možné drobné snížení): 80Kč, pro nebojující 70Kč, pro posly 50Kč


Doprava vlakem: Olbramovice leží na rychlíkové trati Praha – České Budějovice. Cesta z Prahy hl. n. trvá asi hodinu. Celá cesta od nádraží trvá asi 45 minut.


Doprava autem: Z dálnice D1 sjeďte na silnici směr Benešov. Minete Benešov a za dalších asi 15km se dostanete do Olbramovic. V Olbramovicích asi v půlce je odbočka doleva do vesnice (je to taková vracečka). Cestu dále budou ukazovat směrovky. Dá se zajet až do Mokřan, ale nedá se v nich parkovat, parkovat je možné v Olbramovicích (hned napravo po sjezdu z hlavní silnice).


Registrace: Bude probíhat v pátek od 15:00 do 0:00. Pokud míníte přijet později, zvláště v sobotu po 7:00, dejte vědět, jinak riskujete, že budete i přes přihlášení přiřazeni k jinému národu či nás vůbec nenajdete. Každý hráč se registruje u svého panovníka (dle toho, kam se předem zaregistroval) v jím vypsaných (dle velikosti národa) „úředních hodinách“.


Účast: Účast v bitvě je jen pro přihlášené, každý se účastní na vlastní nebezpečí. Podmínkou účasti osob mladších 18-ti let je písemné svolení zákonných zástupců. Podmínkou osob mladších 15-ti let NAVÍC doprovod zákonných zástupců či jiných zodpovídajících osob (sourozenec starší 18-ti let, jež na vás bude dohlížet během hry, ve speciálních případech skautský vedoucí). Účastníci mladší 15-ti let, jež chtějí do bitvy se musí předem domluvit a na míste musí prokázat alespoň základní schopnosti boje. Osoby mladší 12-ti let se hry zúčastnit nemohou. Osoby ve věku 12-18 let se bez uvedených náležitostí mohou zúčastnit pouze jako poslové.


Zajištění místa: Spí se ve vlastních stanech na louce. V místě jsou toalety a buď na místě nebo ve vesnici bude zajištěna pitná voda. Nezapomeňte si ale dostatečné množství lahví na vodu, zvláště pro dobu hry a vodu na pátek!! Hospoda a obchod s potravinami je v Olbramovicích.


Zdravotnické zajištění: Při bitvě této velikosti se mohou stát a stávají se různé úrazy, proto bychom chtěli poprosit všechny schopné lékaře, zdravotníky či jiné lidi ochotné a schopné v případě potřeby pomoci, aby se při registraci přiznali svým panovníkům. V každém národě bude alespoň základní lékárnička a mezi organizátory minimálně jeden lékař. Ale vždy se hodí vědět, kdo z přítomných je schopen pomoci, než přijde organizátor.





Co s sebou?


* výzbroj


* vhodné stylové oblečení v barvě svého národa – na herním území jsou hustníky, místa s ostružinami, místy (velmi ojediněle) je terén podmáčený, les je sice většinou čistý, ale ti, co se nechtějí omezovat terénem, nechť s tím počítají


* hodinky


* zavírací špendlíky


* popř. lékárničku, kobercovou pásku, apod.


* kartičku zdravotní pojišťovny a občanský průkaz


* osoby mladší 18-ti let též potvrzení od rodičů (Souhlasím s účastí svého syna/dcery narozené … (datum narození) na bitvě Pán Prstenů konané dne 7.-9.5.2004, datum, podpis rodiče.) – bez tohoto potvrzení nebudete vpuštěni do bitvy!!!


* věci na spaní venku


* zásobu jídla na víkend, nádoby na vodu a vodu na pátek


* vařič


* něco peněz, dobrou náladu, bojového ducha, smysl pro fair play


* náhradní boty




Je zakázáno:


* používat v rámci hry mobilní telefony (kromě stanovených výjimek)


* hádat se s organizátory


* lhát o věcech týkajících se herních mechanismů


* jakkoli jinak kazit hru


* rozdělávat oheň mimo vyhrazená místa (určí organizátoři a musí vám to povolit váš panovník)


* od sobotní (noc z pátku na sobotu) půlnoci do konce hry je zákaz pití alkoholu v jiném než přípitkovém množství.



Upozorňujeme, že do 18-ti let jsou alkohol a cigarety zakázány zákonem a že nehodláme podporovat porušování zákona! Tohle je dobrodružná hra v přírodě a ne chlastačka! Též je zakázáno kouřit v lese na herním území a chcete-li kouřit kdekoli na území tábora nebo na louce na herním území (u ohně atp. MUSÍ s tím VŠICHNI přítomní souhlasit).



PROGRAM


pátek – registrace od 15:00, odpoledne bojové manévry armád a různé národní aktivity pod vedením panovníků. Turnaje za účelem doplnění chybějících šlechticů. Odpoledne kratochvilné skřeto-elfí hrátky. Večer možná noční hra.


sobota – přes den vlastní hra, po skončení bitvy dle zájmu řadovky na louce u tábořiště.


neděle – na přání masové bitvy, úklid, balení.




[Registrace]


[Aktuální stav přihlášek]

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář