Hůrka – U hobitů

  Vložil/a: Irith  Do rubriky Nezařazené  5. března, 2017 | 3 096x prohlédnuto.

V Českých zemí asi nenalezneme moc lidí, kteří se dokážou uživit svým koníčkem. A ještě míň lidí dokáže svým koníčkem uživit celou rodinu a několik koní. Ale přeci jen se tu takoví lidé objeví. Jedním z nich je třeba Tomáš „Bagr“ Neugebauer a jeho obchod Hůrka – U Hobitů.

Jedná se o jediný čistě larpový obchod v zemi. Bagr, jeho žena Aldariel a několik nadšených zaměstnanců se věnují především výrobě larpových zbraní a nejrůznějšího vybavení. Koupit tam tak můžete téměř vše, hraničářským váčkem počínaje a plně funkční kuší konče. Většina sortimentu je upravena právě pro potřeby larpu a kromě již hotových výrobků tak můžete zakoupit i nejrůznější polotvary pro vlastní výrobu. Bagr nabízí také možnosti konzultace a pomoci s vlastní výrobou.

Mimo těchto konzultací se na statku, kde celá firma sídlí, pořádají i pravidelné „workshopové akce“ – akce, kde se zájemci mohou naučit vyrábět šípy, měkčené zbraně a nejrůznější další larpové potřeby.

Bagr s Aldariel také několikrát do roka organizují, či pomáhají s organizací nejrůznějších larpů a akcí tohoto typu – víkendové akce typu hraničářský survival, pravidelné tréninky larpového šermu nebo zcela oficiální larpy. Letos kupříkladu organizují Arnor – pětidenní larp na motivy příběhů ze Středozemě.

Obchod je internetový, s kamennou pobočkou v Praze, kde si můžete vyzvednout zakoupené zboží, jít se pokochat zbožím vystaveným, nebo si prostě jen přijít pokecat s majitelem či dalšími zákazníky.

Internetová adresa, kde tento příjemný obchůdek objevíte zní: http://hurka.uhobitu.cz/ . Sortiment sice není tak velký jako u jiných větších obchodů typu Drakkarie, ale zato je zaměřený přímo na larp a za poměrně přijatelnější ceny.

Tags: , , , ,

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář