Hádanky a hlavolamy ze Světa Středozemě

  Vložil/a: Irith  Do rubriky Knížky  1. února, 2017 | 3 129x prohlédnuto.

V oblasti sekundární Tolkienistické literatury máme na trhu horkou novinku – knížku Hádanky a hlavolamy ze světa Středozemě od Tima Dedopulosa.

Otázka, která každému fanouškovi děl pana J.R.R.Tolkiena naskočí v takovémto případě na mysl jako první (jak to prošlo přes Tolkien society?) je vysvětlena hned na začátku – jedná se o vydání neoficiální a neautorizované. Ale to, alespoň v tomto případě, neznamená, že je to úplný odpad.

Kniha je jakýmsi souborem rébusů se Středozemskou tématikou. Naleznete zde početní a logické hlavolamy, hádanky a samozřejmě zašifrované vzkazy. Dobrým znamením může být, že autor má téma zvládnuté z kanonického hlediska opravdu obstojně. Což je nesmírně důležité, jak se ostatně můžete sami přesvědčit u tristního Světa hobitů od D. Daye (recenze na tuto „odbornou“ knihu přijde v nejbližší době i s kompletním výčtem chyb a omylů :-) ) Autor hned ze začátku deklaruje, že se pokouší o maximální věrnost postavám a končinám Středozemě. A to mu přičítáme ke cti.

Celou knihu provází jednoduchý příběh o Zelené knize Rádovska – svazku, který obsahuje všemožné hádanky a rébusy, které Brandorádi kde posbírali.

Podobně jako je tato kniha můžete nalézt i soubor hádanek a rébusů ze Sherlocka Holmese, Hry o trůny nebo hádanky se středověkou tématikou.

Jako potenciální čtenář bych tuto knihu hned neodsuzovala. Zejména pro děti staršího školního věku to asi bude opravdový zážitek. Ale na druhou stranu mi to nedá zeptat se. Když už je na trhu i neoficiální a neautorizovaná kniha hádanek, kdy se konečně dočkáme Historie Středozemě v češtině?

1 komentář

Entony
 1 

:-( obávám se že Historie Středozemě se nedočkáme nikdy :-( ale naštěstí jsou tu cenzuře vzdorné ruské servery případně Amazon a tak si přečteme v anglině či ruštině. :-)

2. února, 2017 v 13:19

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář