Nejsme v tom sami

  Vložil/a: Irith  Do rubriky Další  7. ledna, 2017 | 2 059x prohlédnuto.

Taky si občas připadáte jako členové nějaké tajné sekty? Sekty, která se schází k vysoce tajným a mystickým náboženským rituálům doprovázeným zpěvem podivných písní a házením kroužků z papírů do ohně na vrcholu Petřína? Sekty, která se zdraví prapodivnými výkřiky ve stylu „Elen síla lúmen omentielvo!“ a máváním s rukou otočenou naopak? No, evidentně nejste sami.

Včera internet obletěla zajímavá zpráva – informace o poněkud kuriozní situaci, která se stala jisté postarší brazilské dámě. Tato paní, velmi věřící paní, se denně modlila k sošce, kterou považovala za vyobrazení Antonína z Padovy, ochránce chudých.

Tato soška ovšem byla něco úplně jiného. A to figurka Elronda, pána Imladris. Na omyl prý přišla až brazilčina vnučka, která sice poznala, že dotyčná osoba se špičatýma ušima, vyšívanou košilí a čelenkou asi nebude světec, ale už nebyla dostatečně vzdělaná na to, aby odhalila, o koho se jedná. S tím musely pomoci až sociální sítě.

Ale, když se to tak vezme, Elrond asi žádným nepřítelem chudých nebyl, vždyť Roklinka byla posledním domáckým domem na východ od moře.

S vaším příslušnictvím ve fanatické sektě to tedy asi nebude zas tak zlé. Alespoň se (možná) denně vroucně nemodlíte před osmicentimetrovou plastovou figurkou Elronda…

Tags: , , , ,

1 komentář

 1 

:-D no jo četl jsem :-D ale zase když si vzpomenu na některé přednášky na conech .. :-D no nevím nevím každopádně bych hádal že efekt splnění modlitby bude u Elronda řádově vyšší než u Světce :-D

7. ledna, 2017 v 22:29

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář