Ainulindale a Dagor Dagorath

  Vložil/a: Irith  Do rubriky Fan Filmy  4. prosince, 2016 | 3 935x prohlédnuto.

Krátkých fanouškovských filmů na téma Tolkienovy Ardy je opravdu mnoho. Známým Hunt for Gollum počínaje a nejrůznějšími trailery na Silmarillion konče. A mezi nimi mají určitě významné místo dva animované filmy od Willow production – Ainulindale a Dagor Dagorath.

maxresdefault

Jedná se o velice epicky zpracované vyobrazení Tolkienova stvoření a zániku světa. Počítačovou grafiku provází hudba Far West Method Music a mluvený komentář.

Ainulindale, první z obou filmů, spatřil světlo světa v roce 2015. Jak (snad) ctěný čtenář podle názvu tuší, jedná se o první „knihu“ Silmarillionu – příběh o stvoření světa, o hudbě Ainur a zkažení Melkora.

Seguel, nebo také epilog Ainulindale je Dagor Dagorath z roku 2016. Aneb, jak ji komentovala jedna moje kamarádka, „Kdo se těší na konec světa?“. Vydání Dagor Dagorath předcházelo několik trailerů. „Na začátku byl svět stvořen. Dnešní rok… svět skončí.“ Autorce tohoto článku se Dagor Dagorath asi líbila o něco více, i když jí ta nějak nesedí představa dvou Valinorských stromů jako jehličnanů. Ovšem představa balrogů, jak drtí paneláky a mrakodrapy, prostě má něco do sebe…

Jste-li příznivci epických bitev a mocných Valar, je toto určitě ten pravý snímek pro Vás.

Tags: , , , , , , , , ,

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář