Bilbova cesta

  Vložil/a: Irith  Do rubriky Nezařazené  9. listopadu, 2016 | 1 961x prohlédnuto.

Díky naším středozemským rozhovorům, Danielině štědrosti a nesmírné trpělivosti Polly Pantoflíčkové mám tu čest Vám představit dosud (téměř) neznámou tolkienovskou publikaci – brožuru o Bilbově cestě s Minorem tam a zase zpátky.

bilbova_cesta

Na podzim roku 1994 oslovilo divadlo Minor Společnost Přátel Díla Pana J.R.R. Tolkiena s tím, že chystají premiéru nové loutkové hry Hobit a že by si představovali nějakou etapovou hru pro děti, jejímž vyvrcholením by byla právě divadelní hra. A tak se členové Společnosti (z nichž někteří měli tento drahocenný čas věnovat diplomové práci) rozhodli, že tuto hru vymyslí a zrealizují. Za mohutné „podpory“ divadla, médií i veřejnosti samotné se nakonec zadařilo a hra opravdu vznikla.

A o tom, co všechno se jim povedlo či naopak nepovedlo a jak vlastně celá hra dopadla, se můžete dočíst zde. A kde zde? Díky Polly a dnům stráveným u skenu si knížku můžete stáhnout v elektronické podobě zde na stránkách: http://tolkien.cz/?page_id=28.

Knížku napsala a připravila k vydání Daniela. A mohu říct, že celou akci popsala opravdu velmi vtipně a zejména autentické vsuvky od účastníků a organizátorů dodávali celé sbírce punc středozemské ztřeštěnosti.

A o čem všem se dozvíte? Třeba o tom, kterak utopit adolescenta před zraky fialového chlupatého Gluma, jak Daniela jako vlastní babička zachraňovala funerální Roklinku či co se stane, když vypustíte třináct trpaslíků do ulic. Spisek doplňují i autentické materiály, nákresy placek, mapky a šifry. Čtení je to skvělé, autorka článku to četla na letním táboře se středozemskou tématikou a ráno svým smíchem budila okolní stany :-)

Zbývá jediná otázka. Kdy bude hra na motivy Pána Prstenů?

 

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář