Minas Maenas

  Vložil/a: Irith  Do rubriky Další  24. října, 2016 | 2 851x prohlédnuto.

Co jsou Písně Středozemě pro hudebníky, to by mohl být nový projekt Minas Maenas pro výtvarníky. O co se jedná?

mm4

Minas Maenas, Věž Umění, má za úkol najít a spojit tuzemské tolkienovské umělce. Plánuje se zřízení internetové obrazárny, vydání kalendáře nebo i zorganizování samostatné výstavy. Minas Maenas prozatím funguje jen jako blog, ale později, pokud by se rozrostl, by se zřídila vlastní webová stránka.

Kromě spousty kvalitních obrázků a dalších uměleckých děl můžete na blogu najít články o umělcích či teoretická pojednání o středozemském umění jako takovém.

A kdo se může přidat? Klidně i Vy, jste-li manuálně zruční v některém z výtvarných umění. Nemusí se jednat jen o vládnutí štětcem či tužkou. Velmi cenění jsou i sochaři, řezbáři či šperkaři. Pokud byste měli zájem stát se součástí projektu, napište na mail minasmaenas@seznam.cz

Projekt Minas Maenas byl založen 10.9.2016 na Sněmu SPDPJRRT na Bilbovkách 2016. Zakládajícími členy byli Lída „Aegeri“ Holubová, Šárka „Yavanna“ Škorpíková, pánové Gil-Galad a Elrond a nakonec se tam (jako obvykle) přichomýtli i hobiti z Mittalmaru – Irith, Polly, Pomněnka a Tani. Od té doby se řady umělců tvořících ve Věži Umění poněkud rozrostly a doufáme, že porostou i nadále. Průběžně aktualizovaný seznam tvůrců pod střechou Minas Maenas můžete nalézt zde: http://tolkien-maenas.blog.cz/1610/minas-maenas .

A co Vy? Přidáte se také?

22e47fb9c7_103467615_u

Autor obrázků: Lída „Aegeri“ Holubová

Tags: , , ,

1 komentář

Vilém
 1 

Bohužel zabité tím že obrázky jsou hostované na systému, který je ztmaví a přepíše nápisem „Klikni zde pro plné rozlišení“ (žádné kliknutí samozřejmě nefunguje).

24. října, 2016 v 10:04

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář