Korzáři z Umbaru

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Národy Středozemě  1. dubna, 2015 | 3 350x prohlédnuto.


Článek byl převzat s laskavým svolením autora
ze serveru: Imladris-Roklinka

Korzár z Umbaru

Historie

Po pádu Númenoru, osadníci z Umbaru čím dál více spadali pod nadvládu zla a tak byly nazváni Černí Númenorejci. Dali se do drancovaní a pirátství podél pobřeží Gondoru. Během příbuzenského sporu, poražení rebelové Gondoru uprchli do Umbaru. Od té doby se Umbar stával nenáviděný nepřítelem Gondoru.

V průběhu doby narůstal počet těchto námořníků díky různým psancům a banditům sídlících v okolí Anduiny a začali útočit podél jižního gondorského pobřeží, zachycovat obchodní lodě a unášet ženy k posílení vlastních disidentských komunit. Byli také otrokáři a často využívaly posádky napadených lodí společně s nákladem, a pokud byl nějaký odpor, hodili nepřizpůsobivé přes palubu.

V době Války o Prsten, byli korzáři smísení s Haradskými, a tak Númenorská krev skoro vymizela.

Během Války o Prsten v době Bitvy na Pelennorských polích, je korzárská flotila na cestě k Harlondu po přejetí Pelargiru se záměrem budoucího nájezdu na Gondor a na pomoc silám Mordoru. Aragorn, s pomocí šedé společnosti, Legolasem, Gimlim a Armádou mrtvých, vyřídí korzáry a vezme si jejich lodě a vesluje k Minas Tirith aby mu pomohl od obležení. Mrtví v bitvě nakonec splní svůj příslib, který dali Isildurovi a mohou konečně odpočívat v pokoji.

Lodě

Korzáři se plavili na velikých, temných, dřevěných lodí s velkými ošklivými černými plachtami, které byly dělány aby vypadali hrozivě. Byly pravděpodobně poháněny lidskými veslaři.
Lodě Umbaru

>>> Další informace o Korzárech z Umbaru na Wikipedii <<<

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář