Oslava Zničení Prstenu 2014 – Program

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Oslava Zničení Prstenu  4. března, 2014 | 2 832x prohlédnuto.

Vážení a milí přátelé JRR Tolkiena,

letošní Oslava zničení Prstenu se kvapem blíží, byť snad ne tak rychle, jak byste si přáli. Abychom vám čekání zpříjemnili, posíláme ochutnávku programu. Těšit se můžete na:

SLŮNĚ „Tancování na motivy Pána prstenů“
-Myslím si, že tentokrát už bychom na to měli;) Tentokrát si zkusíme něco nového, zkusíme tančit na některé motivy podle příběhu Pána prstenů. Chci tím vzdát hold Tolkienovi a současně bubeníkovi Hearnovi Gadbois. Budeme tančit a kdo bude chtít, může i zpívat (spíš zvuky než slova).

Volná taneční improvizace

FALLON „Probuzení s pohádkou“
– přijďte/připlazte se klidně ještě ve spacáku a nechte se pomaloučku a polehoučku probudit poslechem pohádek a kouzelných příběhů. Snídaně s sebou povolena!

MELIAN: Povídání o bylinkách aneb Leze na mě jaro!
– Zelená tráva, květiny, slunce hřeje a ženy vytáhly ze svých skříní své mocné zbraně – minisukně. Nastává jaro a Matka příroda káže mužům – splňte své poslání a získejte svou drahou polovičku. Pomůže síla bylin splnit tento obtížný úkol?

HANKA & JINDRA „Splétám, splétám písničku 2“
– Splétání písní podruhé, tentokrát kromě hrátek s polyfonií zkusíme pocvičit vlastní sluch a zjistit, zda dokážeme vystavět jednoduchý vícehlas na základě harmonie.

LURA: „Povídání o pohádkách a s pohádkami“
– Jejich význam, vztah k mýtu, básni a snu, o tom, jak ovlivňují naše myšlení a vnímání světa. Paralely v pohádkách z různých konců světa, ukázky pohádek a alespoň jedna celá. Tajemství neodhalené a neodhalitelné. Aneb „říše pohádek leží daleko a hluboko a je plná mnoha rozličných věcí: lze tu nalézt všelijaká zvířata a ptáky, bezbřehá moře a nespočetně hvězd, krásu, jež očarovává, a na každém kroku nebezpečí, radost i smutek,“ jak pravil pan Tolkien.

TALPANDA „Království volá a ty musíš jít“
– Jak začínají dobrodružství? Co se musí stát, aby se ze zápecníka stal rytíř pobíjející draky? Jaká je učební křivka učebnicového dobrodruha? A co s těmi, kteří vzdálenému volání odolali?

FRANTIŠKA VRBENSKÁ „Fenomén svobody, hledání a boje a jejich ztvárnění v žánru fantastiky“

MÁŠA SÚRENDIL KLEPETKOVÁ: Zpívánky z Kraje a jiných Koutů
– Tentokrát se zaměříme na rekonstrukci hobití muziky. Klapačky, jídlo, a džbánky s pivem při vystoupení vítány

PIKNIK

LAMPIONOVÝ PRŮVOD

TOMBOLA

PO CELOU OSLAVU NOVINKA OD DENEB:

„Kostýmový bazárek“

Přebývají vám doma kostýmy, které chcete poslat dál? Nebo naopak hledáte něco nového do svého fantasy šatníku? Třeba vám přijde vhod samoobslužný kostýmový bazárek. Metodou „cenovky a krabička“ bude možné prodat a nakoupit cokoli od čelenky po boty.
Pokud chcete nabídnout své věci k prodeji, připevněte prosím ke každému kusu cedulku s cenou a vaším jménem či přezdívkou. Ideálně kouskem nitě nebo tenkého provázku, aby cedulka nespadla při zkoušení, ale zároveň šla dobře sundat. Prázdné cedulky a jehly s nití budou k dispozici, ale připravíte-li si je už doma, zjednodušíte organizaci na místě.

Věříme, že jste stejně nedočkaví, jako my :-)

Své přihlášky můžete stále posílat na e-mail: fallonthewhite@seznam.cz




Těšíme se na vás!
Za SPDPJRRT váš elftým
Fallon+Leši+Pertakoin

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář