Oslava zničení Prstenu aneb vítání jara 2013

  Vložil/a: Entony  Do rubriky Oslava Zničení Prstenu  13. února, 2013 | 5 527x prohlédnuto.

O víkendu v druhé půli března, v rodinném kruhu tolkienistickém, přivítáme jaro, oslavíme zničení Prstenu, popovídáme si s přáteli a zapějeme mnohé písně na počest Tolkienových děl a nastávajícího jara. I procházka na Horu bude! Lapmióny s sebou!

Akce tato uskuteční se ve dnech:
15. 3. – 17. 3. 2013
v prostorách základní školy Kořenského,
Praha 5 Smíchov.
Příspěvek na oslavu činí: 100 kč
FACEBOOK STRÁNKY AKCE

oslava

S sebou si určitě vezměte přezůvky (jinak budete chodit bosky), hrníček (k dispozici bude varná konvice a nějaké ty čaje), zpěvníky, hudební nástroje, lampióny a přezůvky. Přespání na místě je možné, tedy si nezapomeňte náležité vybavení a hrníček a přezůvky. A můžete přibalit nějaký ten příspěvek do TOMBOLY.

Hostinu, na podobných akcích již tak tradiční, nahradí opět klasický piknik. Každý, kdo se chce pikniku zúčastnit, nechť sám donese minimálně tolik jídla, kolik sám hodlá spořádat (a pokud možno též podobné kvality jako by sám rád jedl ;) ), raději o něco více. Hlavním piknikovým časem bude pravděpodobně sobotní odpoledne či večer (nejspíš ještě upřesníme), kdy donesený proviant rozložíme na stoly, nicméně neorganizovaně může piknik probíhat celý víkend.

Program bude, doufejme bohatý. Již komunikujeme s uznávanými přednášejícími i slavnými umělci. Máte se na co těšit

Veškeré podrobnosti (cena, časový harmonogram, přesný rozpis programu atd.) bude postupně upřesňován.

Svou účast prosím hlaste dopředu.
Na mail: FallonTheWhite@seznam.cz

Těšíme se na Vás!
Váš elf tým (Fallon, Pertakoin, Leši)



Předběžný nástin programu:
Nerion: Heraldika ve fantasy
„Čili hrstka postřehů, zajímavostí a mouder z oblasti, kde „blason“ neznamená „blázen“ aneb erby a znaky ve fantasy staré, nové, zábavné i vážné. Od Aredhel po Zmijozel a dál, podle toho, co se mi podaří zjistit a vyhrabat z knih i filmů.“

Hana Kopecká: Splétám, splétám písničku…
„Zpívací workshop orientovaný na vícehlas. Praktický nácvik několika krátkých skladbiček, dle počtu, umu a nadšení účastníků se pokusíme zabrousit i do náročnějších vod renesanční polyfonie. A když bude zájem, můžeme zpívání proložit krátkým povídáním právě o renesanci, s ukázkami toho, jaké šílenosti se dají ve vícehlasu vymyslet : )“

Zurg: Artušovská Británie
„Imperium řítící se do záhuby vyklízí scénu, když k nám z hlubin času připlouvá skrz Mlhy báje. „Kdo tento meč vytáhne, je po právu i rodem Králem Británie.“ Vlající zástavy pod Mount Badon. Činy legendárních hrdinů, nad nimiž vyniká jediný, nikoliv však vyvolený. Slavný čas a dávná epocha, dodnes vpřadené do našeho vidění světa. Po staletí(ch) legenda znovu ožívá.“

Slůně: Vše je tanec a každý může tančit
„Tanec může mít spoustu podob, tentokrát si zkusíme pár her, při nichž si zkusíme tancovat na netradiční témata netradičním způsobem“

Edward Smith: Hraničáři z Pustin
Nemnoho chvil diskusí strávených nad životem a důvtipem harcovníků tajemných, hraničáři se zvoucích. Dále okamžik prodlení při dumání nad genesí a způsobem obživy osob těchto. Jakož i presentace vercajku všelikého k životu v divočině potřebného. Což preludiem k činnosti naší býti by mělo.

(trans. – krátká diskuze o životě hraničářů. Zamyšlení nad původem a obživou hraničářů. Také ukázka vybavení. Krátké představení naší činnosti.)

Františka Vrbenská: povídání o ženách bojujících (anotace snad bude brzy doplněna)

Silnar: povídání o Finských pohádkách (anotace snad bude brzy doplněna)

Program OZP 2013
PÁTEK
18:45 Přivítání hostů a zahájení Oslavy zničení Prstenu
19-21 Františka Vrbenská: Ženy bojující
21:30-22:30 Slůně: Vše je tanec a každý může tančit
SOBOTA
9-10 Silnar: povídání o Finských pohádkách
10:20-11:20 Melian a Oremir: probuzení tancem
11:40-13:40 Edward Smith: Hraničáři z Pustin
13:40-14:30 pauza
14:30-16:30 Hanka: Splétám, splétám písničku
16:30-18:30 Piknik
17:30-18:30 Nerion: Heraldika ve fantasy
19-20/20:30 Průvod k Orodruině
20:45-21:45 Zurg: Artušovská Británie

Tags: , ,

9 komentáře

Elyon
 1 

Ahoj . Bude facebooková stránka teprve zprovozněna nebo už je v provozu a chyba je na mé straně, že mi to nejde otevřít?

24. února, 2013 v 16:40
 2 

Ahoj Elyon. tak jsem prověřoval a vysledek je.. že nejspíš jde o nějaké blbnutí facebooku. Protože stránka akce existuje je plně funkční, ale když jsem klikl na odkaz na fb pokaždé mně to hodí jen na stránku všech událostí. Ovšem, když se prvně přihlásím na facebook a teprve až potom kliknu zde na tolkien,cz na odkaz na fb stránky tak mne již korektně hodí přímo na stránku téhle události. tak mě napodob :-)

24. února, 2013 v 17:17
Elyon
 3 

Bohužel , i když tě napodobím, stejně se pořád zobrazuje stránka událostí :(

2. března, 2013 v 13:49
 4 

hm.. tak to teda nevim co stim je :-( hele napis mi na fb na profil: Entony skřet a já ti pošlu pozvánku na tu událost. jednoduché řešení :-) …

2. března, 2013 v 14:05
Gandalfina
 5 

Tentýž problém s FB Za žádnou cenu se nedoklikám. Při zkopírování adresy odkazu se nejdřív sice objeví číslo akce, ale hned to přeskočí na /“list“.

11. března, 2013 v 21:24
Entony
 6 

netuším proč to fb dělá… nu opet pokud chceš najdi mne na fb a pošlu ti tam odkaz ale jinak je to vcelku zbytečné všechny duležité informace máme tu na stránkách :-)

11. března, 2013 v 22:38
Gandalfina
 7 

Nejde jen o info – ale určitě tam budou po akci fotky a ohlasy atd. Takže tě na FB nahledám

12. března, 2013 v 13:29
 8 

Tak mám pre vás niekoľko málo nahrávok, tak, ako prišli z nahrávacieho zariadenia. Nájdete ich na http://stevko.info (priamejší odkaz je http://lipa.ms.mff.cuni.cz/~stevko/oslava_znicenia_2013/ ale kto by si to pamätal).

Po Františkinej prednáške niekto (Leszi) nevypol nahravátko, tak tam máte aj nejaký bonus (odkaz budúcim generáciám).

18. března, 2013 v 19:08
 9 

jump, díky za odkaz :-) já to pak vše dám do jednoho archivu příspěvku zase.. fotky nahravky z oslavy :-)

19. března, 2013 v 13:30

Zde můžeš zanechat svůj komentář.

Jméno (*)
Email (Nebude zveřejněn) (*)
URL
Komentář